Informatie fietslease

Naast het kopen van een fiets is het bij Wels2wielers en Fietswinkel Gelderland ook mogelijk om een fiets te leasen. Misschien is het wel wat voor u. Op deze pagina wordt uitgelegd wat het leasen van een fiets inhoudt, hoe het in zijn werk gaat en wat de voordelen ervan zijn. 

Wilt u weten hoeveel u per maand kwijt zou zijn als u een fiets zou leasen? Klik dan hier om de Lease a Bike calculator te gebruiken! 
 

Een fiets leasen


Bij fietslease wordt er onderscheid gemaakt tussen private lease en zakelijke lease. Bij allebei de varianten betaal je een vast bedrag per maand. Bij private lease betaalt u zelf de kosten, terwijl bij zakelijke lease de werkgever een deel van de kosten of de volledige kosten op zich neemt. Dit maakt het dus aantrekkelijker voor de werknemer om een fiets te leasen! 
 
Bij zakelijke lease betaalt de werknemer een jaarlijkse bijtelling van 7% van de adviesprijs van de fiets, voor privégebruik. Deze kosten zitten al bij het vaste maandbedrag dat u betaalt inbegrepen. Wat ook bij dit bedrag zit inbegrepen, zijn kosten zoals service- en onderhoudskosten, diefstal- en schadeverzekering, pechhulp en verwijderingsbijdrage van de accu. U hoeft dus naast het bedrag dat u maandelijks betaalt geen andere kosten te maken. Bij zakelijk leasen is de werkgever de eigenaar van de fiets gedurende de contractduur; deze duurt meestal 3 jaar. Na afloop van deze periode kan de werknemer de fiets vaak wel voor een voordelig tarief overnemen.

Het is mogelijk om elke fiets vanaf €499,- die bij ons in de winkel staat te leasen; van e-bikes tot mountainbikes tot speed pedelecs. Alle fietsmerken die wij verkopen kunnen geleased worden! Bovendien kunnen ook accessoires mee worden geleased, zoals een slot, helm of fietstassen!

Het leasen van een fiets kan verlopen via verschillende aanbieders. Bij zakelijke lease werken wij samen met Lease a Bike. Private lease gebeurt vaak via een leasedienst van het betreffende fietsmerk. Zo hebben o.a. Gazelle, Qwic en Cortina hun eigen leaseplatform. Gebruik maken van een andere dienst is ook mogelijk, zoals de ANWBCycleLease en Friesland Lease.
 

Hoe werkt het?


Het is niet moeilijk om een fiets te leasen. In enkele stappen lukt het al om een leasecontract af te sluiten. Per aanbieder verschilt het hoe het precies in zijn werk gaat, maar in grote lijnen werkt het als volgt.

Als u van plan bent om zakelijk te leasen, is het natuurlijk voordeliger als uw werkgever bereid is om een zo groot mogelijk deel van de leasekosten op zich te nemen. Als de werkgever overtuigd is om mee te doen aan de leaseregeling, gaat deze de samenwerkingsovereenkomst aan met het leaseplatform. Als dit is goedgekeurd, kunt u de fiets uitkiezen die u graag zou willen.

Wanneer uw werkgever niet meebetaalt aan de leasefiets, kunt u ervoor kiezen om een private leasecontract af te sluiten. Wat in dat geval voordeliger is, is om de fiets te leasen via Lease a Bike. Voorwaarde hiervoor is dat uw werkgever bij Lease a Bike is aangesloten. Dit betekent echter niet dat uw werkgever ook mee hoeft te betalen. Het is mogelijk dat uw werkgever financieel niets bijdraagt, maar zich slechts aansluit bij de leasedienst. Dit kost de werkgever niets, maar bespaart u daarmee wel flink wat maandelijkse kosten. 

Zoals gezegd zitten er geen restricties aan welke fiets u kunt kiezen; alle merken en soorten fietsen zijn mogelijk. Als u de perfecte fiets gevonden heeft, is het nog zaak om het leasecontract te ondertekenen. Vervolgens kunnen we de fiets aan u uitleveren en kunt u genieten van uw nieuwe leasefiets!
 

Wat zijn de voordelen?

 

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Lease a Bike of de ANWB. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze winkel. We helpen u graag verder! 
Bekijk ons assortiment racefietsen, mountainbikes, kinder- en stadsfietsen op Fietswinkel Gelderland »