Nieuws

Kieskeurig.nl lovend over Giants elektrische ondersteuning

09-05-2019

Lelystad – Een goede e-bike valt of staat met de kwaliteit van de elektrische ondersteuning. Kieskeurig.nl voerde deze maand onafhankelijk onderzoek uit naar de elektrische onderdelen van fietsen en vergeleek daarbij negen e-bikes, waaronder de Entour E+ 0 Disc van Giant. De kwaliteit van zowel de Giant SyncDrive Life-motor als accu scoort uitstekend in een testveld met A-merkfietsen. Om ..

Nieuwe wetgeving Speed-Bikes

05-04-2017

Per 1 januari 2017: veranderende wetgeving voor Speed Pedelecs in Nederland Betrokken fietsen: alle Speed Pedelecs Vanaf 1 januari 2017 veranderen de wettelijke regels voor Speed Pedelecs (fietsen met elektrische trapondersteuning met een maximale snelheid tussen de 25 km per uur en de 45 km per uur). Alle Speed Pedelecs, dus ook de al eerder als snorfiets geregistreerde Speed Pedelecs, worden..

Nieuws over helmplicht speedbikes

05-10-2016

Belangrijke informatie over de nieuwe Speed E-Bike Norm NTA 8776 Wijzigingen in de wet Door wijzigingen in de Nederlandse wet- en regelgeving vallen nieuwe speed E-bikes ook wel Speed Pedelecs of S-EPAC genoemd (elektrische fietsen met trapondersteuning tot 45 km/h.) vanaf 1 januari 2017 in de categorie bromfiets. Speed E-bikes die waren toegelaten als “snorfiets”, voorzien van ..