Cube Supreme Hybrid Pro wint ANWB E-biketest

Cube Supreme Hybrid Pro wint ANWB E-biketest

Ook in 2022 heeft de ANWB verschillende elektrische fietsen getest tijdens de jaarlijkse E-biketest. Van de 20 uitvoerig geteste e-bikes met middenmotor kreeg de Cube Supreme Hybrid Pro de hoogste score, namelijk een 8,4. Ook een aantal andere elektrische fietsen die bij ons in de winkel te vinden zijn, ontvingen goede cijfers van de ANWB. Bovendien werd de Cortina E-Nite uitgeroepen tot Voordelige Keus.

 

Cube Supreme Hybrid Pro

De winnaar van de ANWB E-biketest 2022 scoort een 8,4. Het oordeel over de Cube Supreme Hybrid Pro luidt:

“Deze krachtpatser is een super allround e-bike: zowel geschikt voor (woonwerk-)ritjes door weer en wind, maar óók voor toertochten met hier en daar een helling. Voor een prima prijs krijg je een sterke Bosch Performance Motor. Daarnaast zijn het comfort, de rijhouding, stabiliteit en constructie/onderdelen dik in orde.”

 

De krachtige motor en de ondersteuning die deze biedt wordt dus geprezen, maar ook de krachtige hydraulische schijfremmen, stabiliteit en verlichting van de fiets scoren hoog. Onze eigen ervaringen met de Cube Supreme Hybrid Pro en die van onze klanten zijn erg goed, en daarom sluiten wij ons aan bij de bevindingen van de ANWB.
 

Andere e-bikes uit de test

Uit de test komen nog een aantal meer fietsen naar voren die je in onze winkel kunt vinden. Een daarvan is de Gazelle Chamonix C7 HMS. Deze e-bike wordt beoordeeld met een 7,9 en scoort met name hoog op de actieradius, stabiliteit en de hydraulische schijfremmen. Hierdoor is het een uitstekende fiets voor woon-werkverkeer en/of om mee te touren.
 

Een andere fiets uit ons assortiment is de Giant DailyTour E+ 2, die een 7,6 scoort. De Yamaha SyncDrive motor biedt op vlakke ondergrond een uitstekende ondersteuning. Ook op gebied van stabiliteit en constructie/onderdelen wordt de DailyTour E+ 2 goed beoordeeld.
 

Ook de Qwic Premium MN7D+ wordt door de ANWB beoordeeld met een 7,6. Vooral de enorme actieradius wordt geprezen, maar ook de remmen, afwerking en krachtige ondersteuning scoren erg goed.
 

De Cannondale Adventure Neo 2 EQ is een derde e-bike met een 7,6. Deze fiets heeft in tegenstelling tot de meeste fietsen uit de test een derailleurversnelling, wat een mooie aanvulling is op de motor. De schijfremmen van deze fiets worden als zeer goed ervaren, evenals de stabiliteit en de ondersteuning.
 

Tot slot krijgt de Cortina E-Nite een speciale vermelding. Deze e-bike wordt namelijk uitgeroepen tot Voordelige Keus. Deze fiets is in verhouding tot de andere geteste e-bikes relatief goedkoop, maar krijgt als cijfer een 7,5 en doet dus niet veel onder voor een flink aantal duurdere alternatieven. De krachtige Dapu motor, het robuuste frame en de stabiliteit van de fiets zijn uitstekend.
 

Bekijk hier de volledige uitslagen van de ANWB E-biketest.

Bekijk ons assortiment racefietsen, mountainbikes, kinder- en stadsfietsen op Fietswinkel Gelderland »