4,7/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Batavus

Home / Batavus

Batavus fiets kopen? Wels2wielers heeft verschillende Batavus fietsen in het assortiment, van elektrische fietsen tot stadsfietsen en kinderfietsen. 

A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk
Service & nazorg hoog in het vaandel
Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Waar komt Batavus fietsen vandaan?

Het Nederlandse fietsmerk Batavus is opgericht in 1904 door Andries Gaastra in Heerenveen, Friesland. Gaastra opende zijn winkel waar hij naast fietsen onder meer ook uurwerken en naaimachines verkocht. Het bedrijf begon met het produceren van fietsen voor de lokale markt, maar groeide snel uit tot een van de grootste fietsfabrikanten in Nederland. In de jaren 50, na de Tweede Wereldoorlog, nam de populariteit van fietsen enorm toe in Nederland. Iedereen wilde een fiets hebben, waardoor de vraag gigantisch toenam. Batavus bouwde daarom een nieuwe fabriek die geopend werd in 1956, wat op dat moment het modernste machinepark ter wereld was. In de decennia die volgden groeide het bedrijf verder. De Batavus wielerploeg werd geintroduceerd en er werden verschillende prijzen gewonnen op gebied van innovatie en design. Eind jaren 90 kwam Batavus als eerste met een elektrisch fietsconcept, genaamd E-go. Dit concept is vandaag. de dag in vernieuwde vorm nog steeds onderdeel van het e-bike assortiment van Batavus.

Batavus fietsen, Wels2wielers

Batavus fietsen

Cortina elektrische fiets, Wels2wielers

Batavus e bike

Batavus stadsfiets

Batavus stadsfiets

Is Batavus een goed merk?

Batavus is één van de bekendste fietsmerken van Nederland. Het merk bestaat al meer dan 125 jaar en heeft een mooie geschiedenis, waarin het vele successen heeft geboekt. Batavus fietsen staan bekend om hun hoge kwaliteit, waarvoor ze in het verleden ook de nodige prijzen voor gewonnen hebben. Bovendien streeft het merk ernaar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit doen ze door vaak duurzame materialen te gebruiken bij de productie van fietsen, zoals gerecycled aluminium. Batavus fietsen worden vaak geprezen vanwege hun comfort, betrouwbaarheid en stijlvolle ontwerp. Batavus blijft daarom een populair merk in het Nederlandse fietslandschap.

 

Welke Batavus elektrische fiets verkopen wij?

Batavus produceert verschillende soorten fietsen. Bij Wels2wielers in Heteren vind je verschillende van deze soorten, zoals de Batavus elektrische fiets en de Batavus kinderfiets. Ook zijn er stadsfietsen van dit merk in onze winkel te bewonderen. Enkele Batavus e-bikes die je bij ons kunt vinden zijn de Batavus Dinsdag E-go, de Batavus Finez E-go en de Batavus Altura E-go. Van al deze e-bikes zijn er verschillende varianten op de markt gebracht.

 

Batavus Finez E-go

Zo zijn er van de Batavus Finez E-go, een elektrische stadsfiets met krachtige middenmotor, ook verschillende modellen. Zo is er de Finez E-go Power, voorzien van een 8 versnellingen Shimano Nexus naafversnelling. Daarnaast is er de Finez E-go Power Exclusive, met Gates belt drive in plaats van een ketting. Ook is er de Finez E-go Power Sport, een elektrische fiets met derailleur. Al deze varianten hebben een sportief ontwerp en zorgen voor een comfortabele zithouding. De accu is geïntegreerd in het frame. Een hoogwaardige fiets die geschikt is voor verschillende doeleinden.

 

Batavus Altura, Batavus fietsen, Wels2wielers

 

Batavus Mambo

Naast een elektrische fiets, zit je voor een Batavus fiets zonder elektrische ondersteuning bij Wels2wielers ook goed. Een van de populairste fietsen is de Batavus Mambo, een stadsfiets met een sportief ontwerp die is uitgerust met een Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf, schijfremmen, een comfortabele zithouding en een lichtgewicht frame. Het is een stijlvolle en veelzijdige fiets die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Zo vind je bij ons in de winkel een damesmodel met lage instap, maar ook een herenfiets met een hoge stang. De Mambo is uitermate geschikt voor de stad en verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

 

Batavus Snake

Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen maakt Batavus fietsen. De beste kinderfiets voor jongens is de Batavus Snake, een sportieve kinderfiets die is uitgerust met een mountainbike-achtig frame. De Snake wordt gemaakt in verschillende wielmaten die worden aangegeven in inches, namelijk de Batavus Snake 24 inch en de Batavus Snake 26 inch. Beide fietsen hebben een handrem, naafversnelling met 3 versnellingen en een verende voorvork. Naast jongensfietsen zijn er ook meisjesfietsen beschikbaar, zoals de Batavus Star, en fietsen voor zowel jongens als meisjes, zoals de Batavus Packd.

Batavus fietsen, Batavus fiets, Wels2wielers

Veelgestelde vragen

Betalen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

In onze winkel kun je zowel contant als met pin betalen. Tevens kun je gebruik maken van onze betaallink, die we versturen via SMS of e-mail. 

Let op: het is bij ons niet mogelijk om met een creditcard te betalen. 

Kan ik in termijnen betalen?

Het is bij ons mogelijk om in termijnen te betalen. Hierbij maken wij gebruik van SprayPay. Dit kan bij bedragen van €250,- tot €5000,-. Je kunt daarbij kiezen voor 12, 18, 24 of 36 maanden. Klik hier voor meer informatie over SprayPay. 

 

Bestellen

Kan ik een fiets kopen via jullie website?

Het is mogelijk om een fiets via onze website te bestellen. Je kunt de gewenste fiets via onze website reserveren, of contact met ons opnemen per telefoon of e-mail. We kunnen je dan de factuur toesturen en mogelijkheden bespreken omtrent de bezorging van de fiets (zie ‘Bezorgen’ hieronder). Als de betaling is voldaan wordt de verzending zo spoedig mogelijk geregeld.

De reden dat je een fiets niet direct kunt betalen op onze website is als volgt: onze voorkeur ligt namelijk bij het bezoeken van onze winkel, zodat je een proefrit kunt maken en we je kunnen voorzien van advies op maat. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste fiets hebt uitgekozen. 

Bezorgen

Bezorgen jullie ook fietsen?

Wij hebben een bezorgdienst, waarmee we fietsen kunnen bezorgen in de omgeving van Heteren. Onze chauffeur rijdt op woensdag en op zaterdag. Op deze pagina vind je meer informatie over onze bezorgdienst.

Wat zijn de bezorgkosten?

Bij het bezorgen van fietsen rekenen we €15,- voor afstanden tot 20 kilometer vanaf Heteren. Bij afstanden groter dan 20 kilometer, komt er €1,- per kilometer bij. Op deze pagina vind je meer informatie over onze bezorgdienst.

Retourneren

Is het mogelijk om mijn aankoop per webshop te retourneren?

Het is bij ons mogelijk om online aangekochte producten te retourneren. Je hebt het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de retourkosten zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd moeten worden. Wordt het product gerouterneerd, maar is het niet meer in originele staat of verpakt in originele verpakking? Wij behouden het recht om retour artikelen te weigeren als deze beschadigd, vuil of zichtbaar niet meer in nieuwstaat zijn.

Is het mogelijk om een fysiek aangekocht product te retourneren?

Binnen 24 uur na aankoop kan je ruilen of retourneren (vanaf de factuurdatum). Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. We doen ons best om dit zo spoedig mogelijk terug te betalen, dit duurt uiterlijk 14 dagen na retournering.  Zorg er wel voor dat je het originele aankoopbewijs tezamen met alle geleverde toebehoren in de originele staat en verpakking retourneert aan ons. Wij behouden het recht om retour artikelen te weigeren als deze beschadigd, vuil of zichtbaar niet meer in nieuwstaat zijn. Is de bedenktijd voor je aankoop voorbij, maar je wilt het product alsnog per se retourneren? Neem contact met ons op, zodat we de situatie kunnen inschatten en eventueel samen tot een oplossing kunnen komen. 

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@wels2wielers.nl. Een voorbeeld tekst voor de e-mail vindt u hier:
Download modelformulier voor herroeping

Fietsen inruilen

Kan ik mijn oude fiets bij jullie inruilen?

Je kunt je oude fiets bij ons inruilen bij aankoop van een nieuwe fiets. Als je je oude fiets meeneemt naar onze winkel, kunnen we de inruilwaarde vaststellen. We dienen deze altijd eerst in het echt te zien, voor we de definitieve inruilwaarde kunnen bepalen. Meerdere oude fietsen inruilen is ook mogelijk. Op deze pagina vind je alle informatie over het inruilen van fietsen.


Kopen jullie ook fietsen op?

Nee, wij kopen geen fietsen op. Je kunt je oude fiets(en) alleen inruilen wanneer je een andere fiets bij ons koopt.

Fietsverzekering

Kan ik bij julllie een fietsverzekering afsluiten?

Ja, dat kan. Alle informatie hierover vind je op deze pagina.

Fietslease & Fietsplan

Kan ik bij jullie een fiets leasen?

Ja, het is bij ons mogelijk om een fiets te leasen. Alle informatie omtrent fietslease vind je op deze pagina.

Kan ik gebruik maken van een fietsplan?

Ja, je kunt bij ons een fiets aanschaffen middels een fietsplan. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende fietsplannen. Ieder fietsplan heeft zijn eigen regelingen en specificaties. Neem daarom even contact met ons op, zodat we je alles uit kunnen leggen over het fietsplan waarmee je de fiets zou willen kopen. We helpen je graag op weg!

Garantie

Krijg ik garantie op mijn fiets?

Op alle nieuwe fietsen krijg je bij ons 2 jaar garantie. 

Kan ik bij jullie terecht voor een garantieclaim?

Voor garantieclaims kun je terecht in onze werkplaats. Je kunt hiervoor langskomen in onze winkel of even telefonisch contact opnemen, zodat we je snel weer op weg kunnen helpen. 

Wat wordt er verstaan onder garantie?

De garantie heeft betrekking op draaiende onderdelen en constructiefouten. Alle slijtage onderdelen, zoals de buitenbanden, vallen buiten de garantie.

Fietsenmaker (reparatie & onderhoud)

Zie ook: werkplaats.

Kan ik bij jullie terecht voor reparaties en onderhoud?

Voor reparaties en onderhoud aan je fiets kun je zeker bij ons terecht. Profiteer bovendien van een korting op het arbeidsloon, wanneer de fiets is gekocht bij Wels2wielers of Fietswinkel Gelderland. We raden je aan om even een afspraak te maken voordat je langskomt. Dit kun je doen door telefonisch contact op te nemen via nummer 026-4742913. In het keuzemenu kies je eerst voor ‘Wels2wielers’ en vervolgens voor ‘werkplaats’.

Voor garantieclaims kun je ook terecht bij Wels2wielers. Je kunt hiervoor langskomen in onze winkel of even telefonisch contact opnemen, zodat we je snel weer op weg kunnen helpen. 

Framemaat fiets

Om 100% zeker te weten wat jouw framemaat is van een racefiets raden we je aan om langs te komen in onze winkel. Onze adviseurs kunnen dan het beste de framemaat bepalen. Een ieder heeft andere lichaamsverhoudingen, waardoor een maattabel niet altijd leidend hoeft te zijn. Ook verschilt de geometrie van de fiets per merk. Hierdoor zit je anders op dezelfde maten van verschillende merken en kan de beste framemaat per merk anders zijn.

Bekijk hier onze framemaat fiets maattabellen voor stadsfietsen, transport-, tour-, elektrische en kinderfietsen.

Bekijk hier onze framemaat fiets maattabellen voor racefietsen en mountainbikes.