4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Batavus

Home / Batavus

Batavus fiets kopen? Wels2wielers heeft verschillende Batavus fietsen in het assortiment, van elektrische fietsen tot stadsfietsen en kinderfietsen. 

A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk
Service & nazorg hoog in het vaandel
Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Waar komt Batavus fietsen vandaan?

Het Nederlandse fietsmerk Batavus is opgericht in 1904 door Andries Gaastra in Heerenveen, Friesland. Gaastra opende zijn winkel waar hij naast fietsen onder meer ook uurwerken en naaimachines verkocht. Het bedrijf begon met het produceren van fietsen voor de lokale markt, maar groeide snel uit tot een van de grootste fietsfabrikanten in Nederland. In de jaren 50, na de Tweede Wereldoorlog, nam de populariteit van fietsen enorm toe in Nederland. Iedereen wilde een fiets hebben, waardoor de vraag gigantisch toenam. Batavus bouwde daarom een nieuwe fabriek die geopend werd in 1956, wat op dat moment het modernste machinepark ter wereld was. In de decennia die volgden groeide het bedrijf verder. De Batavus wielerploeg werd geintroduceerd en er werden verschillende prijzen gewonnen op gebied van innovatie en design. Eind jaren 90 kwam Batavus als eerste met een elektrisch fietsconcept, genaamd E-go. Dit concept is vandaag. de dag in vernieuwde vorm nog steeds onderdeel van het e-bike assortiment van Batavus.

Batavus fietsen, Wels2wielers

Batavus fietsen

Cortina elektrische fiets, Wels2wielers

Batavus e bike

Batavus stadsfiets

Batavus stadsfiets

Is Batavus een goed merk?

Batavus is één van de bekendste fietsmerken van Nederland. Het merk bestaat al meer dan 125 jaar en heeft een mooie geschiedenis, waarin het vele successen heeft geboekt. Batavus fietsen staan bekend om hun hoge kwaliteit, waarvoor ze in het verleden ook de nodige prijzen voor gewonnen hebben. Bovendien streeft het merk ernaar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit doen ze door vaak duurzame materialen te gebruiken bij de productie van fietsen, zoals gerecycled aluminium. Batavus fietsen worden vaak geprezen vanwege hun comfort, betrouwbaarheid en stijlvolle ontwerp. Batavus blijft daarom een populair merk in het Nederlandse fietslandschap.

 

Welke Batavus elektrische fiets verkopen wij?

Batavus produceert verschillende soorten fietsen. Bij Wels2wielers in Heteren vind je verschillende van deze soorten, zoals de Batavus elektrische fiets en de Batavus kinderfiets. Ook zijn er stadsfietsen van dit merk in onze winkel te bewonderen. Enkele Batavus e-bikes die je bij ons kunt vinden zijn de Batavus Dinsdag E-go, de Batavus Finez E-go en de Batavus Altura E-go. Van al deze e-bikes zijn er verschillende varianten op de markt gebracht.

 

Batavus Finez E-go

Zo zijn er van de Batavus Finez E-go, een elektrische stadsfiets met krachtige middenmotor, ook verschillende modellen. Zo is er de Finez E-go Power, voorzien van een 8 versnellingen Shimano Nexus naafversnelling. Daarnaast is er de Finez E-go Power Exclusive, met Gates belt drive in plaats van een ketting. Ook is er de Finez E-go Power Sport, een elektrische fiets met derailleur. Al deze varianten hebben een sportief ontwerp en zorgen voor een comfortabele zithouding. De accu is geïntegreerd in het frame. Een hoogwaardige fiets die geschikt is voor verschillende doeleinden.

 

Batavus Altura, Batavus fietsen, Wels2wielers

 

Batavus Mambo

Naast een elektrische fiets, zit je voor een Batavus fiets zonder elektrische ondersteuning bij Wels2wielers ook goed. Een van de populairste fietsen is de Batavus Mambo, een stadsfiets met een sportief ontwerp die is uitgerust met een Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf, schijfremmen, een comfortabele zithouding en een lichtgewicht frame. Het is een stijlvolle en veelzijdige fiets die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Zo vind je bij ons in de winkel een damesmodel met lage instap, maar ook een herenfiets met een hoge stang. De Mambo is uitermate geschikt voor de stad en verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

 

Batavus Snake

Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen maakt Batavus fietsen. De beste kinderfiets voor jongens is de Batavus Snake, een sportieve kinderfiets die is uitgerust met een mountainbike-achtig frame. De Snake wordt gemaakt in verschillende wielmaten die worden aangegeven in inches, namelijk de Batavus Snake 24 inch en de Batavus Snake 26 inch. Beide fietsen hebben een handrem, naafversnelling met 3 versnellingen en een verende voorvork. Naast jongensfietsen zijn er ook meisjesfietsen beschikbaar, zoals de Batavus Star, en fietsen voor zowel jongens als meisjes, zoals de Batavus Packd.

Batavus fietsen, Batavus fiets, Wels2wielers