4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Over ons

Home / Over ons

Welkom bij Wels2wielers! De familie Wels is in 1997 begonnen met fietsverkoop vanuit Driel. Door de jaren heen is Wels2wielers gegroeid van een kleine middenstander met enkele merken, tot een grote fietsenwinkel met een uitgebreid assortiment. Wij zijn gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van elektrische fietsen, hybride fietsen, stadsfietsen en kinderfietsen. In ons assortiment vind je fietsmerken als Giant, Gazelle, Stuw, Cube, Cortina, QWIC en Cannondale. Hier zijn wij ook officieel dealer van, waardoor garantieclaims door ons worden opgepakt en afgehandeld. Ook kun je in onze fietsenwinkel in Heteren terecht voor een breed assortiment racefietsen en mountainbikes; voor beginners en gevorderden. Deze fietsen worden verkocht door Fietswinkel Gelderland, dat onderdeel is van onze onderneming. 

Wat, waar, wanneer?

Onze geschiedenis

1997 - Aardappelsventen

Oorspronkelijk had de familie Wels een aardappelboerderij aan de Baltussenweg in Driel. Naast het aardappelsventen zijn we in 1997 begonnen met de verkoop van tweedehands fietsen onder de naam Wels2wielers. Ook zijn we in dit jaar begonnen met het uitvoeren van fietsreparaties.

1999 - Eerste verkoop nieuwe fietsen

In 1999 zijn we naast tweedehands fietsen ook voor het eerst nieuwe fietsen gaan verkopen. Dit waren fietsen van Peugeot, waar wij toen ook dealer van zijn geworden.

2002 - Fulltime actief als fietsenwinkel

In 2002 zijn we gestopt met het venten van aardappels en hebben we ons volledig gericht op de fietsenwinkel. Na het dealerschap bij Peugeot volgden meerdere dealerschappen, waaronder Giant. 

2009 - Verkoop elektrische fietsen

In 2009 zijn we gestart met de verkoop van elektrische fietsen van Giant. Door de komst van de e-bike groeide het bedrijf snel, wat zorgde voor uitbreiding van de winkel, werkplaats en het aantal personeelsleden.

2011 - Start van Fietswinkel Gelderland

De groei van het bedrijf resulteerde in 2011 in de oprichting van ons tweede filiaal in Heteren, Fietswinkel Gelderland. In 2011 heette Fietswinkel Gelderland nog Cheapbikes, maar vanwege een nieuwe strategie is deze naam in 2013 veranderd naar Fietswinkel Gelderland. In 2013 ging Fietswinkel Gelderland ook uitbreiden en zich specialiseren in de verkoop van racefietsen en mountainbikes. Sindsdien is het aanbod racefietsen en mountainbikes ook van Driel naar Heteren verhuisd. Hierdoor kwam er meer ruimte in de winkel in Driel voor uitbreiding van het assortiment elektrische fietsen. 

2017 - Tweewielerwinkel van het jaar

In de jaren tussen 2011 en 2017 hebben we zeker niet stilgezeten en is zowel Wels2wielers als Fietswinkel Gelderland telkens een beetje blijven groeien. Nieuwe dealerschappen werden gesloten en onze naamsbekendheid nam toe. In 2017 werd hard werken beloond met een mooie prijs. Dankzij de waardering van de consument zijn we in 2017 uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het jaar in Gelderland!

Tweewielerwinkel van het jaar 2017, Wels2wielers

2017 - Private label elektrische Stuw fietsen.

Eind 2017 is ook ons private label Stuw op de markt gekomen. Dit merk staat voor kracht en zekerheid. De elektrische fietsen van Stuw hebben we op basis van onze kennis en ervaring zelf samengesteld en zijn exclusief te verkrijgen bij Wels2wielers!

2022 - Wels2wielers verhuist van Driel naar Heteren

In juni 2022 is Wels2wielers verhuisd naar Heteren. Onze jarenlange wens om met Wels2wielers en Fietswinkel Gelderland onder één dak te zitten ging hiermee in vervulling. Na een periode van uitbreiden en verbouwen was het pand gereed om beide winkels in te vestigen. Hiermee is ons volledige assortiment racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen, kinderfietsen, tweedehands fietsen, elektrische fietsen, onderdelen en accessoires weer op één plek te vinden.

Nieuw pand Fietswinkel Gelderland en Wels2wielers

Heden - Toekomstplannen

Momenteel zijn we nog bezig met de verbouwing van ons pand. Naar verwachting duurt het nog even tot alles naar wens is. Maar eigenlijk weten we nu al dat we nooit klaar zullen zijn en altijd proberen om alles in en om de winkel te verbeteren.

Peter

Peter

Allround fietstechnicus

“Van kinds af aan al een passie voor fietsen, met als hoogtepunt het Nederlands kampioenschap BMX. Het feit dat ik van mijn passie ook mijn werk heb kunnen maken zorgt ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. Ook zorgen alle collega’s voor een fijne werkomgeving. Inmiddels loop ik al 10 jaar bij Wels2wielers rond en er zullen er waarschijnlijk nog vele volgen.” 

Kendra

Kendra

Verkoopadviseur elektrische-, stads-, en kinderfietsen

“Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat elke dag anders is. Zo vraagt elke klant om een andere aanpak, waardoor mijn werk zowel leuk als uitdagend blijft. Daarnaast krijg ik zelf ook veel energie als klanten met een tevreden gevoel onze winkel verlaten.” 

Elvira

Elvira

Servicemedewerker

“Al jaren ben ik met veel plezier werkzaam bij Wels2wielers. Onder andere omdat mijn werkzaamheden zeer uiteenlopend zijn. In de winkel kan je mij vinden achter de servicebalie bij de werkplaats waar ik klanten te woord sta. Ook zorg ik voor orde in ons magazijn. Eigenlijk ondersteun ik waar nodig.”

Lars

Lars

Fietstechnicus

“Elke dag nieuwe dingen leren en veel verschillende fietsen repareren maakt mijn werk zowel leuk als uitdagend”!

Gazelle fietsen, Wels2wielers
Cube bikes
Cortina fietsen, Wels2wielers
Cannondale, Fietswinkel Gelderland
Qwic, Wels2wielers
Giant logo, giant bikes
Assos logo, assos fietskleding
Alpina fietsen, Kinderfietsen, Wels2wielers
Trek fietsen, Wels2wielers
Stuw fietsen, Wels2wielers

 A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk

Service & nazorg hoog in het vaandel

Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Wat klanten zeggen

“Deskundigheid van advies. Dat jij de goede keuze maakt en tevreden de deur uit gaat is belangrijker als verdienmodel. Je voelt je nog klant !

Ria

“Ik ben tevreden over de fiets die ik heb gekocht en ook voor de goede afhandeling van alles wat erbij komt. Zoals verzekering enz. Het is een fijne winkel met ruime keuze."

Theo

“Prima service bij aankoop. Gebleken gebreken en niet geleverde extra sloten werden meteen verholpen. Zeer klantvriendelijke monteurs. Slechts 1 aandachtspunt: bij het afhalen en betalen van mijn e-bike gingen andere klanten voor. Dat voelde raar in een zo’n groot moment".

Frank

“Je wordt vakkundig, eerlijk en vriendelijk geholpen!"

Frans