4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Fietsverzekering

Home / Fietsverzekering

Fiets verzekeren? Bij aankoop van een nieuwe fiets raden we altijd aan om deze te verzekeren tegen diefstal en schade. Wij kunnen dit voor je regelen. De fietsverzekeringen waar we het meest mee werken zijn de ANWB fietsverzekering en de Kingpolis fietsverzekering. Op deze pagina lees je er meer over.

Kingpolis fietsverzekering

Kingpolis biedt uiteenlopende soorten fietsverzekeringen aan, voor verschillende soorten fietsen. Zo kun je onder andere kiezen voor de fietsverzekering e-bikes en elektrische fietsen, de fietsverzekering gewone fiets, WA verzekering speed pedelec en de KNWU fietsverzekering (racefietspolis). De Kingpolis fietsverzekering komt al jarenlang als beste uit de fietsverzekering test van de Consumentenbond.

Bij Kingpolis gelden voor de fietsverzekering e-bike en de fietsverzekering stadsfiets grotendeels dezelfde voorwaarden. Beide zijn verzekeringen tegen diefstal en schade, waarbij je kan kiezen voor een looptijd van 36 maanden of een doorlopende fietsverzekering. Je profiteert hierbij van 24/7 pechhulp in heel Europa. Bovendien is er geen afschrijving gedurende 5 jaar. Het verschil is dat er bij een e-bikeverzekering een eigen risico van €50,- geldt bij cascoschade en diefstal. Bij stadsfietsen is het eigen risico €25,- bij cascoschade. 

Uniek bij Kingpolis is de aanvullende Accupolis. Hiermee wordt slijtage, vocht- en elektronische schade aan de accu gedekt. Bovendien wordt er een vervangende accu geleverd als de accu gesloten is bij minimaal 60% van de aanvangscapaciteit van de accu.

Klik voor meer informatie op bovenstaande links om alle details per type verzekering te bekijken op de website van Kingpolis.

Fietsverzekering Wels2wielers, Kingpolis

ANWB fietsverzekering

De ANWB Fietsverzekering is een andere verzekering die wij vaak afsluiten voor onze klanten. Met de doorlopende fietsverzekering van de ANWB ben je goed verzekerd. Je stelt deze verzekering zelf samen door te kiezen welke dekking je wilt; diefstal, schade of allebei. Deze combinatie bevelen wij het sterkst aan.

Als je fiets is verzekerd tegen diefstal, is je fiets in de eerste 3 jaar na aanschaf verzekerd op basis van de aanschafwaarde, wanneer je fiets wordt gestolen of total loss wordt verklaard. Als je de verzekering hebt afgesloten via een rijwielhandelaar, krijg je een fiets van dezelfde waarde van je rijwielhandelaar. We raden je dus aan om de verzekering via ons af te sluiten! In het 4e jaar wordt 75% van het bedrag vergoed, in het 5e jaar 60%, in het 6e jaar 50% en daarna 25%. Daarnaast wordt ook schade vergoed bij (poging tot) diefstal. Er geldt een eigen risico van 5% van het verzekerde bedrag.

Wanneer je verzekerd bent tegen schade, wordt schade aan je fiets door een val of aanrijding vergoed. Ook je accu is verzekerd tegen val- of stootschade. Er geldt een eigen risico van €50,-. Bij zowel de diefstal- als de schadeverzekering krijg je bij totaalverlies van nieuwe en refurbished accu’s 3 jaar aanschafwaarde vergoed. Ook ben je bij beide verzekeringen wereldwijd verzekerd.

Als je voor de combinatie Diefstal & Schade kiest, zijn alle bovenstaande aspecten inbegrepen. Je kan daarnaast kiezen voor aanvullende dekkingen: pechhulp (hulp van de Wegenwacht bij je kapotte fiets, onderweg en thuis), verhaalsrechtsbijstand (juridische hulp bij het verhalen van schade) en ongevallen (vergoeding aan jezelf of nabestaanden bij blijvend letsel of overlijden).

Een belangrijk aandachtspunt is dat er bij e-bikes een tweede slotverplichting geldt; naast het standaardslot moet de fiets met een tweede ART-2 gekeurd slot worden vastgemaakt, bij voorkeur aan een vast voorwerp. Een insteekketting geldt niet als tweede slot, het moet echt een apart (ketting)slot zijn. In onze winkel vind je verschillende soorten fietssloten van diverse merken, die allemaal zijn voorzien van het ART keurmerk.

Heb je overige vragen over fietsverzekeringen of wil je een verzekering afsluiten? Wij geven graag meer informatie over fietsverzekeringen en kunnen je voorzien van advies op maat. Hierdoor zorgen we er samen voor dat de beste fietsverzekering voor de fiets en jouw behoeften wordt afgesloten. Voor meer informatie kun je ook de website van de ANWB bezoeken om per fietsverzekering alle details en de polisvoorwaarden te bekijken. Op deze pagina kun je de premie berekenen voor je ANWB fietsverzekering.

ANWB fietsverzekering Wels2wielers

Racefiets verzekeren of mountainbike verzekeren

Bekijk hier alle informatie over een fietsverzekering voor racefietsen en mountainbikes. Als tip geven wij mee om eens de racefietspolis van Kingpolis door te nemen. Deze verzekering is relatief goedkoop.