4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland
AD Fietstest 2023
Home 9 Nieuws 9 AD Fietstest 2023

Ook dit jaar heeft het Algemeen Dagblad een groot aantal fietsen getest die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt, tijdens de AD Fietstest. De uitslag van de test is een handig hulpmiddel als je op zoek bent naar de beste elektrische fiets of de beste stadsfiets. Verschillende fietsen die je bij Wels2wielers in de winkel vindt kwamen als beste uit de test!

Tijdens de Fietstest worden er verschillende soorten elektrische en niet-elektrische fietsen in diverse categorieën getest. Dit wordt gedaan door ruim 1900 onafhankelijke panelleden. Deze panelleden vergelijken verschillende fietsen met elkaar en baseren daar hun beoordelingen op. Dit zorgt voor betrouwbare testresultaten, in vergelijking met beoordelingen van mensen die een fiets beoordelen waarvan zij zelf de eigenaar zijn. Er worden (elektrische) fietsen getest in allerlei soorten, waaronder stadsfietsen, toerfietsen, schoolfietsen, bakfietsen, speed pedelecs, vouwfietsen, transportfietsen en fatbikes. In een aantal verschillende testcategorieën zijn er fietsen als beste uit de test gekomen, die je in onze fietsenwinkel in Heteren kunt vinden. Vooral Gazelle deed het erg goed! Hieronder een overzicht.

Gazelle Grenoble C7+ HMB

De Gazelle Grenoble C7+ HMB werd als beste getest in de categorie Elektrische stadsfietsen €2500-€3000. Deze fiets kreeg maar liefst een score van 8.6! Pluspunten zijn het display, dat prettig te bedienen is en duidelijk en overzichtelijk is, de geruisloze motor, soepele ondersteuning, prettige instap en nette afwerking. Een punt van kritiek is het zadel, dat niet altijd even lekker zit.

Bekijk hier onze voorraad:

Gazelle Grenoble C7+ HMB, AD Fietstest

Cortina E-Nite

De Cortina E-Nite is een elektrische fiets die in de categorie Elektrische stadsfietsen €2000-€2500 valt. Hier scoorde deze e-bike een 8.3, waarmee het als beste uit de test kwam! De fiets rijdt heerlijk, heeft een krachtige ondersteuning, stille motor, goede wegligging, prettige instap en het frame is sterk. Een minpunt is dat de fiets geen vering heeft.

Bekijk hier onze voorraad van de Cortina E-Nite.

  Cortina E-Nite, Fietstest 23

  Gazelle Makki Load Connect

  De Gazelle Makki Load Connect is als beste uit de test gekomen bij de categorie Elektrische bakfietsen 2 wielen, met een score van 8.0. Deze elektrische bakfiets werd onder meer geprezen om zijn nette afwerking, soepele ondersteuning en stevige standaard. Daarnaast is de Makki Load Connect licht, wendbaar en schakelt hij erg soepel.

  Bekijk hier onze voorraad van de Gazelle Makki Load Connect.

  Gazelle Makki Load Connect, Fietstest 2023

  Overige fietsen met een hoge testscore

  Naast de drie hierboven genoemde winnaars, zijn er ook nog een aantal fietsen uit ons assortiment getest die weliswaar niet gewonnen hebben, maar wel een score van 8.0 of hoger wisten te behalen!

   

  Gazelle Ultimate T10 HMB

  Scoorde een 8.0 in de categorie Elektrische toerfietsen €3000+.

  Bekijk hier onze voorraad:

  Qwic Mira Tour

  Behaalde een score van 8.0 in de categorie elektrisch woon- werkverkeer €3500+.

  Bekijk hier onze voorraad van de Qwic Mira Tour.

   

  Batavus Fonk 7

  Het waren niet alleen maar e-bikes die goede beoordelingen ontvingen; de Batavus Fonk 7 behaalde een fraaie 8.3 in de categorie schoolfietsen (niet elektrisch).

  Bekijk hier onze voorraad van de Batavus Fonk 7.

   

  Cortina Foss

  Hetzelfde cijfer als de Batavus Fonk 7 werd uitgedeeld aan de Cortina Foss! Ook een 8.3 in de categorie schoolfietsen (niet elektrisch).

  Bekijk hier onze voorraad:

  Wil je alle testresultaten bekijken? Lees dan meer op Fietstest.nl.

  Andere nieuwtjes

  Doortrappen fietshelm actie: 25 euro korting!

  Doortrappen fietshelm actie: 25 euro korting!

  De Doortrappen Fietshelm Kortingsactie keert terug! Bij deze actie kun je andermaal profiteren van 25 euro korting bij aankoop van een fietshelm tussen 10 april en 31 augustus 2024. Wels2wielers is één van de deelnemende fietsenwinkels. Lees hier meer over de...

  read more
  Bekijk ons assortiment demo fietsen

  Bekijk ons assortiment demo fietsen

  In onze winkel vind je regelmatig demo fietsen, zowel e-bikes als stadsfietsen. Op onze website hebben we deze demo's nu ook gegroepeerd in een aparte categorie. Lees hier meer informatie over onze demo fietsen.Goedkope elektrische fiets? Bekijk onze demo's Onze...

  read more
  Verbouwing winkel – updates

  Verbouwing winkel – updates

  Sinds onze verhuizing naar Heteren in juni 2022, zijn we nog volop bezig met aanpassingen in en rondom ons winkelpand. Op deze pagina vind je een overzicht van alle verbouwingen, aanpassingen en nieuwigheden in onze winkel. Eerdere updates zijn te vinden in dit...

  read more