4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Fietslease

Home / Fietslease

Gebruik maken van fietslease? Wij helpen je graag verder! Bij Wels2wielers is het mogelijk om een fietslease contract af te sluiten. Deze optie wordt steeds populairder. Op deze pagina leggen we uit wat het leasen van een fietsinhoudt, hoe fietslease werkt en wat de voordelen zijn voor werknemers. Misschien is het wel wat voor jou! 

Hoe werkt fietslease?

Het is niet moeilijk om een fiets te leasen. Binnen enkele stappen is een leasecontract afgesloten. Per aanbieder verschilt het hoe het precies in zijn werk gaat, maar in grote lijnen werkt het als volgt:

Als je van plan bent om zakelijk te leasen, is het voordeliger als je werkgever bereid is om een zo groot mogelijk deel van de leasekosten op zich te nemen. Als de werkgever overtuigd is om mee te doen aan de leaseregeling, gaat deze de samenwerkingsovereenkomst aan met het leaseplatform. Als dit is goedgekeurd, kun je een fiets uitkiezen.

Wanneer je werkgever niet meebetaalt aan de leasefiets, kun je ervoor kiezen om een private leasecontract af te sluiten. Wat in dat geval voordeliger is, is om de fiets te leasen via Lease a Bike. Voorwaarde hiervoor is dat je werkgever bij Lease a Bike is aangesloten. Dit betekent echter niet dat de werkgever ook mee hoeft te betalen. Het is mogelijk dat de werkgever financieel niets bijdraagt, maar zich slechts aansluit bij de leasedienst. Dit kost je werkgever niets, maar bespaart jou wel flink wat maandelijkse kosten.

Zoals gezegd zijn er geen restricties aan welke fiets je kunt kiezen; alle merken en soorten fietsen zijn mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat er geen korting wordt gegeven op fietsen die worden aangekocht per fietslease. De adviesprijs is leidend. Als je de perfecte fiets gevonden hebt, is het alleen nog zaak om het leasecontract te ondertekenen. Vervolgens kunnen we de fiets uitleveren en kun je genieten van je nieuwe leasefiets. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe fiets; bekijk hier ons assortiment fietsen

Bekijk voor meer informatie de website van Lease a Bike

Welke voordelen heeft fietslease?

  • Profiteer van een fiscaal voordeel dat kan oplopen tot wel 80%, als de werkgever meebetaalt, ten opzichte van privé aanschaf.
  • Je betaalt een vast bedrag per maand, er zijn geen bijkomende kosten.
  • Keuze uit alle soorten fietsen en fietsmerken.
  • De fiets is automatisch verzekerd tegen schade en diefstal.
  • Service- en onderhoudskosten en pechhulp zitten bij de leasekosten inbegrepen.
  • Het is mogelijk om accessoires mee te leasen.
  • Na afloop van het leasecontract is de fiets voor een voordelig tarief over te nemen.

Lees hier ook de voordelen van het Fietsplan

Fietslease

Koop een fiets per fietslease en profiteer van fiscaal voordeel tot 80%. 

Fietslease

Onze adviseurs staan je graag te woord bij vragen of onduidelijkheden.

MAANDBEDRAG BEREKENEN

Benieuwd hoeveel je per maand kwijt zou zijn aan een leasefiets? Bereken je maandbedrag met deze handige calculator van Lease a Bike!

Zakelijke Fietslease en private fietslease

Bij fietslease wordt er onderscheid gemaakt tussen zakelijke lease en private lease. Zakelijk leasen komt het meest voor. Bij allebei de varianten betaal je een vast bedrag per maand. Bij private lease betaal je zelf de kosten, terwijl bij zakelijke lease de werkgever een deel van de kosten of de volledige kosten op zich neemt. Dit maakt het dus aantrekkelijker voor de werknemer om een fiets te leasen!

Bij zakelijke lease betaal je als werknemer een jaarlijkse bijtelling van 7% van de adviesprijs van de fiets, voor privégebruik. Deze kosten zitten al bij het vaste maandbedrag dat je betaalt inbegrepen. Wat ook bij dit bedrag zit inbegrepen, zijn kosten zoals service- en onderhoudskosten, diefstal- en schadeverzekering en pechhulp. Je hoeft dus naast het bedrag dat je maandelijks betaalt geen andere kosten te maken. Bij zakelijk leasen is de werkgever de eigenaar van de fiets gedurende de contractduur; deze duurt meestal 3 jaar. Na afloop van deze periode kan de werknemer de fiets vaak voor een voordelig tarief overnemen.

Het is mogelijk om elke fiets vanaf €499,- die bij ons in de winkel staat te leasen; van stadsfietsen tot mountainbikes tot racefietsen. Alle fietsmerken die wij verkopen kunnen geleased worden! Bovendien kunnen ook accessoires mee worden geleased, zoals een slot, helm of fietskleding!

Het leasen van een fiets kan verlopen via verschillende aanbieders. Bij zakelijke lease werken wij samen met Lease a Bike. Private lease gebeurt vaak via een leasedienst van het betreffende fietsmerk; verschillende fietsmerken hebben hun eigen leaseplatform. Gebruik maken van een andere dienst is ook mogelijk, zoals de ANWB, CycleLease en Friesland Lease. We bespreken graag de mogelijkheden!  

 A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk

Service & nazorg hoog in het vaandel

Meer dan 25 jaar kennis & ervaring