4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Cannondale

Home / Cannondale

Cannondale is van origine een bedrijf dat graag onderscheidend wil zijn ten opzichte van haar concurrenten en iconische fietsen wil produceren. De passie om dit te realiseren heeft ervoor gezorgd dat het Amerikaanse Cannondale een zeer gerenommeerd merk is in de fietswereld en bekend staat om de productie van zeer stijve frames. Wij hebben om deze reden de beste Cannondale fietsen in ons assortiment opgenomen.

A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk
Service & nazorg hoog in het vaandel
Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Het assortiment Cannondale bij Wels2wielers

Bij Cannondale ligt de focus vooral op sportieve fietsen. Een onderdeel waaraan dit terug is te zien, zijn de versnellingen op elk type Cannondale fiets. Hier wordt standaard gebruik gemaakt van een derailleur; zelfs de kinderfietsen zijn afgemonteerd met een derailleur als er gebruik wordt gemaakt van een versnelling. Het enige model Cannondale fiets met naafversnelling zijn fietsen met riemaandrijving. Op overige fietsen komt het principe naafversnelling dus voor. 

De verschillende typen fietsen die Cannondale produceert, zijn wel te vergelijken met concurrenten. Zo produceert Cannondale mountainbikes, racefietsen, hybride, e-bikes en kinderfietsen. Maar Cannondale verkoopt dan weer geen stadsfietsen. Bij Wels2wielers verkopen we Cannondale elektrische fietsen. Ons andere filiaal, Fietswinkel Gelderland, biedt daarnaast Cannondale racefietsen en Cannondale mountainbikes aan. 

Een populaire Cannondale e bike uit ons assortiment is de Cannondale Mavaro of de Cannondale Tesoro. 

Cannondale fiets, Cannondale e-bike, Cannondale

Cannondale fietsen

Cannondale fiets, Cannondale e-bike, Cannondale

Cannondale e bike

Cannondale fiets, Cannondale e-bike, Cannondale

Cannondale mountainbike

Lefty Cannondale

Wil je opvallen als je aan het fietsen bent, de blits maken bij je vrienden, of gewoon een zeer stijve voorvork? Kies dan voor een lefty Cannondale. Dit is een Cannondale fiets met een enkelzijdige voorvork.

20 jaar geleden kwam Cannondale met het eerste model lefty. Inmiddels heeft Cannondale al haar achtste versie uitgebracht, de Lefty Ocho. De lefty heeft een aantal voordelen ten opzichte van een tweezijdige voorvork. De eerste en meest logische is het gewicht. Cannondale’s lefty is vergeleken met andere voorvorken erg licht. Het tweede voordeel is de stijfheid van de voorvork. De stijfheid van de voorvork vermindert de doorbuiging van het voorwiel en verbetert de stuurprecisie, controle en actieve souplesse op ruwe terreinen.

“Come ride with us”.

Cannondale, Cannondale fiets, Cannondale e-bike