4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland
Faillissement Qwic, hoe verder met mijn fiets?
Home 9 Nieuws 9 Faillissement Qwic, hoe verder met mijn fiets?

Het Amsterdamse e-bikemerk Qwic, waar wij dealer van zijn, is op 20 november 2023 failliet verklaard. De afgelopen dagen hebben wij verschillende vragen gekregen van consumenten omtrent garantie, onderdelen, verkoop e.d. van Qwic fietsen. Helaas kunnen wij hier momenteel nog geen duidelijkheid in verschaffen.

Net als voor de consument is er voor ons als Qwic dealer nog veel onduidelijk. Fietsers die eigenaar zijn van een Qwic e-bike zitten nu logischerwijs met de nodige vragen: Hoe zit het nu met de garantie op mijn fiets? Kan ik voor reparaties en onderdelen nog steeds bij jullie terecht?

Deze vragen kunnen wij op dit moment nog niet beantwoorden, omdat wij nog geen duidelijkheid hebben gekregen vanuit Qwic over dit soort zaken. We wachten dus op een update. Dit zal ook samenhangen met een eventuele doorstart die het merk zou kunnen maken. Zodra we meer weten, zullen we dit zo spoedig mogelijk communiceren.

Heb je een Qwic fiets bij ons geleased? Onze lease partner Lease a Bike heeft laten weten dat de verzekering op huidige leasecontracten gewoon door zal lopen tot het contract afloopt na 36 maanden. Ook kan aan deze fietsen nog gewoon service en onderhoud worden uitgevoerd. Het is niet meer mogelijk om nu nog een Qwic fiets te leasen.

Ook kregen we de vraag of het nog steeds mogelijk is om een Qwic fiets te kopen. In principe is dit nog mogelijk, maar of het verstandig is, is de vraag. We zouden dit niet adviseren tot er een update komt vanuit Qwic, dat eventuele problemen omtrent garantie en service kunnen worden voorkomen.

Nadat Hartmobile, de fabrikant van Qwic, afgelopen week een surseance van betaling aanvroeg, is het bedrijf nu echt failliet verklaard. Uiteraard betreuren wij dit faillissement. We hopen dan ook dat dit mooie merk een doorstart kan maken.

Qwic Mira, Wels2wielers Heteren

Andere nieuwtjes

Doortrappen fietshelm actie: 25 euro korting!

Doortrappen fietshelm actie: 25 euro korting!

De Doortrappen Fietshelm Kortingsactie keert terug! Bij deze actie kun je andermaal profiteren van 25 euro korting bij aankoop van een fietshelm tussen 10 april en 31 augustus 2024. Wels2wielers is één van de deelnemende fietsenwinkels. Lees hier meer over de...

read more
Bekijk ons assortiment demo fietsen

Bekijk ons assortiment demo fietsen

In onze winkel vind je regelmatig demo fietsen, zowel e-bikes als stadsfietsen. Op onze website hebben we deze demo's nu ook gegroepeerd in een aparte categorie. Lees hier meer informatie over onze demo fietsen.Goedkope elektrische fiets? Bekijk onze demo's Onze...

read more
Verbouwing winkel – updates

Verbouwing winkel – updates

Sinds onze verhuizing naar Heteren in juni 2022, zijn we nog volop bezig met aanpassingen in en rondom ons winkelpand. Op deze pagina vind je een overzicht van alle verbouwingen, aanpassingen en nieuwigheden in onze winkel. Eerdere updates zijn te vinden in dit...

read more