4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Gazelle

Home / Gazelle

Gazelle e bike of stadsfiets kopen? Iedereen in Nederland is wel bekend met dit merk. Deze naamsbekendheid heeft het bedrijf dankzij haar lange geschiedenis, maar vooral omdat ze al jarenlang erg goede fietsen produceren. 

A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk
Service & nazorg hoog in het vaandel
Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Gazelle bij Wels2wielers

De Koninklijke Gazelle is met een jaarproductie van ruim 250.000 fietsen de grootste fietsproducent van Nederland. Ze maken lichte, comfortabele fietsen van hoge kwaliteit. Het merk focust zich met name op elektrische fietsen en stadsfietsen, en heeft door de jaren heen een grote naam opgebouwd met bekende modellen als de Gazelle Orange, Chamonix en Esprit. Dit zijn dan ook modellen die te vinden zijn bij Wels2wielers. Bij Wels2wielers verkopen we verschillende stadsfietsen en e-bikes van dit mooie merk. De Grenoble, Ultimate en Paris zijn voorbeelden van een populaire Gazelle e-bike.  

Gazelle e bike Wels2wielers

Gazelle e-bike

Gazelle stadsfiets

Gazelle sportieve e bike

Gazelle sportieve elektrische fiets

Het ontstaan van Gazelle

In 1892 richtten Willem Kölling en Rudolf Arentsen de onderneming Arentsen & Kölling op in het Gelderse Dieren. Hieruit is aan het begin van de 20e eeuw Gazelle ontstaan. In eerste instantie hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met het doorverkopen van fietsen uit Engeland, reparaties en de handel in fietsonderdelen. De onderneming groeide snel en in 1902 lieten de ondernemers een fabriek bouwen in Dieren, om hun eigen fietsen te produceren. Dit is ook de plek waar de fabriek op dit moment nog steeds gevestigd is en gebruikt wordt, en daarmee is het de oudste fabriek in Nederland die fietsen produceert op dezelfde locatie. 

Gazelle Paris e-bike, Wels2wielers

 

Gazelle Orange

De Orange is één van de populairste modellen van het merk. Van dit model zijn er zowel elektrische als niet-elektrische fietsen op de markt gebracht. De Gazelle Orange C7 en C8 zijn veel verkochte fietsen die bij Wels2wielers in de winkel staan, zowel met als zonder elektrische ondersteuning. Deze stabiele fietsen met aluminium frame zijn gericht op een comfortabele fietservaring en zijn beschikbaar als dames- en herenfiets. De fietsen zijn onder meer voorzien van een Shimano Nexus naafversnelling, verende voorvork en zadelpen. De e-bike, de Gazelle Orange C8 HMB, is voorzien van een Bosch middenmotor. Deze fiets kun je komen uitproberen op onze indoor testbaan. Bekijk ons assortiment, en reserveer vrijblijvend een fiets naar keuze!

Gazelle, Wels2wielers