4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Giant

Home / Giant

Giant heeft als doel om iedere fietser te helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Dit doet Giant door de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige fietsen en fietsaccessoires. Ook haalt Giant bikes al jaren het beste in zichzelf naar boven door innovaties door te voeren die voor heel de fietsbranche relevant zijn. Giant was bijvoorbeeld de eerste fietsproducent die carbon fietsen op grote schaal beschikbaar maakte voor heel de wereld. Maar ook de compact road-technologie en maestro-veringstechnologie zijn van toepassing geweest voor fietsen van allerlei merken.

A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk
Service & nazorg hoog in het vaandel
Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Het ontstaan van Giant

In 1972 was Giant nog geen officieel merk, maar maakte zij juist fietsen voor andere fietsleveranciers. In 1981 kwam hier verandering in. Oprichter King Liu startte in Taiwan met de verkoop van Giant fietsen. In 1987 bracht Giant de Cadex 980 C uit. Dit model kennen wij als de eerste betaalbare carbon racefiets. Een andere mijlpaal uit Giant bikes haar geschiedenis was de start van Liv/Giant. Liv/Giant, heeft fietsen speciaal ontwikkeld voor vrouwelijke fietsers. Inmiddels is Liv een zelfstandig en zeer gewaardeerd merk bij dames.

Ons assortiment Giant fietsen

Bij Wels2wielers kun je kiezen uit elektrische fietsen, stadsfietsen, hybride fietsen en elektrische mountainbikes van Giant. Bezoek Fietswinkel Gelderland voor Giant mountainbikes, full suspension & hardtail, en racefietsen. 

Giant mountainbike

Giant mountainbike

Trek mountainbike

Gravelbike

Giant racefiets

Giant racefiets

Giant Racefietsen

De racefietsen van Giant zijn altijd enorm populair. Je kunt bij ons kiezen uit een goedkope racefiets, maar ook midden en hoger segment is beschikbaar. Populaire racefiets modellen bij ons in de winkel zijn de: Giant Defy, Giant Propel, en de Giant TCR.

De afgelopen jaren hebben verschillende professionele wielrenploegen als Belkin, Blanco, T-mobile, Sunweb en Team CCC namelijk op Giant racefietsen gereden. Team Bikeexchange-Jayco was in 2022 nog te vinden op Giant’s fietsen tijdens de Tour de France. Voor vlakke etappes en sprints gebruikten ze de nieuwe Propel Advanced SL racefiets. De TCR Advanced SL Disc werd gebruikt voor berg- en heuvelachtige etappes. 

 

Giant Mountainbikes

De mountainbikes uit onze winkel zijn voornamelijk voorzien van 29 inch wielen. Tegenwoordig is het vrij standaard om met een 29’er te rijden, terwijl dit 10 jaar geleden nog als een beetje raar werd gezien, omdat er destijds alleen op 26 inch mountainbikes werd gereden. De 29’er heeft een aantal voordelen ten opzichte van de 26 inch mountainbike: met de grotere wielen kun je een hogere topsnelheid halen, kan je stuurfoutjes makkelijker corrigeren, en is het fietscomfort hoger. Toch zien we nog regelmatig dat personen die vrij klein zijn of kinderen vanwege hun lengte eerder voor een 27,5 inch wielmaat kiezen. Hierdoor ben je namelijk wendbaarder en als je klein bent gaat dit voordelen hebben ten opzichte van een 29 inch wielmaat.

 

Overige merken

Aan het oriënteren voor een nieuwe fiets? Bekijk dan ook zeker onze overige merken. Kom langs in onze winkel en onze adviseurs helpen je om altijd de beste keuze te maken bij aankoop van een nieuwe fiets. Ons advies is gratis, vrijblijvend en onafhankelijk.

Giant fietsen, Fietswinkel Gelderland