4,7/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Ben je op zoek naar een damesfiets? Goede kans dat een Liv fiets wat voor jou is! Liv is namelijk een merk dat fietsen maakt die speciaal ontworpen zijn voor vrouwen. Dit varieert van elektrische fietsen tot stadsfietsen, hybride fietsen, mountainbikes en racefietsen. 

A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk
Service & nazorg hoog in het vaandel
Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Liv fietsen bij Wels2wielers

Qua geometrie van het frame is er bij een Liv fiets rekening gehouden met het vrouwelijk lichaam. Hierdoor worden de pasvorm en de prestaties geoptimaliseerd, en daardoor ook het plezier tijdens het fietsen! Wels2wielers heeft verschillende mooie Liv fietsen in het assortiment opgenomen. Voor een Liv stadsfiets, hybride fiets, elektrische fiets of elektrische mountainbike kun je bij ons terecht. Bij Fietswinkel Gelderland, ons andere filiaal dat is gevestigd op onze eerste verdieping, kun je bovendien terecht als je op zoek bent naar een Liv racefiets of mountainbike. Bekijk hier de Liv fietsen van Fietswinkel Gelderland.

Een populaire stadsfiets is de Liv Allure. Deze lichte damesfiets is voorzien van een belt aandrijving en is een ideale fiets voor woon-werkverkeer, korte ritten in de stad, of om een stukje mee te touren. Liv produceert ook uitstekende elektrische mountainbikes. Enkele mooie voorbeelden hiervan zijn de Liv Vall-E, een hardtail mtb, en de Liv Intrigue, een full suspension mtb. Bij Fietswinkel Gelderland staat zoals gezegd ons sportieve assortiment. Hier vind je de beste Liv mountainbikes zoals de Liv Avail en de Liv Langma, en de beste Liv racefietsen zoals de Liv Tempt. Kom gerust langs om onze fietsen uit te proberen op onze indoor testbaan!

Liv, Giant Liv, Liv fiets

Liv fiets

Liv e-bike, Liv elektrische fiets, Giant Liv

Liv e bike

Liv mtb, Liv e mtb, elektrische mountainbike

Liv mtb

Voordelen van een Liv fiets

Als vrouwelijke fietser kun je op verschillende manieren profiteren van de voordelen van een Liv fiets. Zo kunnen dames met een Liv fiets meer rendement behalen. Liv fietsen zijn ontworpen voor het vrouwelijk lichaam. Dit betekent dat de geometrie van het frame anders is dan een herenfiets of unisex model, maar ook onderdelen als het zadel, stuur, stuurpen en crankstel kunnen verschillen. Hierdoor is een Liv fiets lichter qua gewicht en nemen vrouwen een betere zithouding aan. Ook de framematen zijn gebaseerd op het vrouwelijk lichaam. Dat de fiets licht is, zorgt ervoor dat je meer snelheid kunt maken. De betere zithouding komt de pasvorm en het comfort ten goede, maar ook het rendement en plezier! 

Een ander aspect van het ontwerp van de Liv fietsen is kleur. De kleuren van de Liv fietsen zijn namelijk speciaal geselecteerd voor dames. Jaren geleden bestonden er nog geen damesfietsen in het sportieve segment, waardoor dames standaard op herenfietsen reden. Met de komst van fietsen die specifiek voor dames ontworpen zijn, is bij Liv ook rekening gehouden met de kleurkeuze. 

 

Giant Liv

In 2008 bracht het Taiwanese fietsmerk Giant een fietsmerk op de markt gericht op de wensen van vrouwelijke fietsers, genaamd Liv/Giant. Dit bleek een succes; door de jaren heen groeide het bedrijf Giant Liv en de naamsbekendheid van het merk. In 2014 is Giant uit de merknaam verdwenen en is het verder gegaan als Liv. 

Giant is echter nog wel nauw verbonden met Liv, wat voor Liv uiteraard voordelen biedt. De kennis en technieken die Giant toepast bij het eigen merk, kunnen ook worden toegepast op de fietsen van Liv. Een goed voorbeeld hiervan is de Advanced Composite Technology (carbon frame). Dit levert ook de nodige innovaties op bij de damesfietsen. Andersom geldt natuurlijk ook dat Giant kan profiteren van de kennis van Liv. Zowel Giant als Liv fietsen staan daarom garant voor uitstekende kwaliteit. Hierbij moet wel gezegd worden dat Liv een op zichzelf staand merk is. Giant ondersteunt Liv niet bij de ontwikkeling van nieuwe fietsen; dit doet Liv op eigen kracht. 

Liv, Giant Liv, Liv fiets

Veelgestelde vragen

Betalen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

In onze winkel kun je zowel contant als met pin betalen. Tevens kun je gebruik maken van onze betaallink, die we versturen via SMS of e-mail. 

Let op: het is bij ons niet mogelijk om met een creditcard te betalen. 

Kan ik in termijnen betalen?

Het is bij ons mogelijk om in termijnen te betalen. Hierbij maken wij gebruik van SprayPay. Dit kan bij bedragen van €250,- tot €5000,-. Je kunt daarbij kiezen voor 12, 18, 24 of 36 maanden. Klik hier voor meer informatie over SprayPay. 

 

Bestellen

Kan ik een fiets kopen via jullie website?

Het is mogelijk om een fiets via onze website te bestellen. Je kunt de gewenste fiets via onze website reserveren, of contact met ons opnemen per telefoon of e-mail. We kunnen je dan de factuur toesturen en mogelijkheden bespreken omtrent de bezorging van de fiets (zie ‘Bezorgen’ hieronder). Als de betaling is voldaan wordt de verzending zo spoedig mogelijk geregeld.

De reden dat je een fiets niet direct kunt betalen op onze website is als volgt: onze voorkeur ligt namelijk bij het bezoeken van onze winkel, zodat je een proefrit kunt maken en we je kunnen voorzien van advies op maat. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste fiets hebt uitgekozen. 

Bezorgen

Bezorgen jullie ook fietsen?

Wij hebben een bezorgdienst, waarmee we fietsen kunnen bezorgen in de omgeving van Heteren. Onze chauffeur rijdt op woensdag en op zaterdag. Op deze pagina vind je meer informatie over onze bezorgdienst.

Wat zijn de bezorgkosten?

Bij het bezorgen van fietsen rekenen we €15,- voor afstanden tot 20 kilometer vanaf Heteren. Bij afstanden groter dan 20 kilometer, komt er €1,- per kilometer bij. Op deze pagina vind je meer informatie over onze bezorgdienst.

Retourneren

Is het mogelijk om mijn aankoop per webshop te retourneren?

Het is bij ons mogelijk om online aangekochte producten te retourneren. Je hebt het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de retourkosten zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd moeten worden. Wordt het product gerouterneerd, maar is het niet meer in originele staat of verpakt in originele verpakking? Wij behouden het recht om retour artikelen te weigeren als deze beschadigd, vuil of zichtbaar niet meer in nieuwstaat zijn.

Is het mogelijk om een fysiek aangekocht product te retourneren?

Binnen 24 uur na aankoop kan je ruilen of retourneren (vanaf de factuurdatum). Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. We doen ons best om dit zo spoedig mogelijk terug te betalen, dit duurt uiterlijk 14 dagen na retournering.  Zorg er wel voor dat je het originele aankoopbewijs tezamen met alle geleverde toebehoren in de originele staat en verpakking retourneert aan ons. Wij behouden het recht om retour artikelen te weigeren als deze beschadigd, vuil of zichtbaar niet meer in nieuwstaat zijn. Is de bedenktijd voor je aankoop voorbij, maar je wilt het product alsnog per se retourneren? Neem contact met ons op, zodat we de situatie kunnen inschatten en eventueel samen tot een oplossing kunnen komen. 

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@wels2wielers.nl. Een voorbeeld tekst voor de e-mail vindt u hier:
Download modelformulier voor herroeping

Fietsen inruilen

Kan ik mijn oude fiets bij jullie inruilen?

Je kunt je oude fiets bij ons inruilen bij aankoop van een nieuwe fiets. Als je je oude fiets meeneemt naar onze winkel, kunnen we de inruilwaarde vaststellen. We dienen deze altijd eerst in het echt te zien, voor we de definitieve inruilwaarde kunnen bepalen. Meerdere oude fietsen inruilen is ook mogelijk. Op deze pagina vind je alle informatie over het inruilen van fietsen.


Kopen jullie ook fietsen op?

Nee, wij kopen geen fietsen op. Je kunt je oude fiets(en) alleen inruilen wanneer je een andere fiets bij ons koopt.

Fietsverzekering

Kan ik bij julllie een fietsverzekering afsluiten?

Ja, dat kan. Alle informatie hierover vind je op deze pagina.

Fietslease & Fietsplan

Kan ik bij jullie een fiets leasen?

Ja, het is bij ons mogelijk om een fiets te leasen. Alle informatie omtrent fietslease vind je op deze pagina.

Kan ik gebruik maken van een fietsplan?

Ja, je kunt bij ons een fiets aanschaffen middels een fietsplan. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende fietsplannen. Ieder fietsplan heeft zijn eigen regelingen en specificaties. Neem daarom even contact met ons op, zodat we je alles uit kunnen leggen over het fietsplan waarmee je de fiets zou willen kopen. We helpen je graag op weg!

Garantie

Krijg ik garantie op mijn fiets?

Op alle nieuwe fietsen krijg je bij ons 2 jaar garantie. 

Kan ik bij jullie terecht voor een garantieclaim?

Voor garantieclaims kun je terecht in onze werkplaats. Je kunt hiervoor langskomen in onze winkel of even telefonisch contact opnemen, zodat we je snel weer op weg kunnen helpen. 

Wat wordt er verstaan onder garantie?

De garantie heeft betrekking op draaiende onderdelen en constructiefouten. Alle slijtage onderdelen, zoals de buitenbanden, vallen buiten de garantie.

Fietsenmaker (reparatie & onderhoud)

Zie ook: werkplaats.

Kan ik bij jullie terecht voor reparaties en onderhoud?

Voor reparaties en onderhoud aan je fiets kun je zeker bij ons terecht. Profiteer bovendien van een korting op het arbeidsloon, wanneer de fiets is gekocht bij Wels2wielers of Fietswinkel Gelderland. We raden je aan om even een afspraak te maken voordat je langskomt. Dit kun je doen door telefonisch contact op te nemen via nummer 026-4742913. In het keuzemenu kies je eerst voor ‘Wels2wielers’ en vervolgens voor ‘werkplaats’.

Voor garantieclaims kun je ook terecht bij Wels2wielers. Je kunt hiervoor langskomen in onze winkel of even telefonisch contact opnemen, zodat we je snel weer op weg kunnen helpen. 

Framemaat fiets

Om 100% zeker te weten wat jouw framemaat is van een racefiets raden we je aan om langs te komen in onze winkel. Onze adviseurs kunnen dan het beste de framemaat bepalen. Een ieder heeft andere lichaamsverhoudingen, waardoor een maattabel niet altijd leidend hoeft te zijn. Ook verschilt de geometrie van de fiets per merk. Hierdoor zit je anders op dezelfde maten van verschillende merken en kan de beste framemaat per merk anders zijn.

Bekijk hier onze framemaat fiets maattabellen voor stadsfietsen, transport-, tour-, elektrische en kinderfietsen.

Bekijk hier onze framemaat fiets maattabellen voor racefietsen en mountainbikes.