4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

RUFF Cycles

Home / RUFF Cycles

RUFF Cycles produceert elektrische fatbikes en chopper fietsen. De fietsen van RUFF zijn uniek binnen het assortiment van Wels2wielers, maar zeker ook daarbuiten. Dit bijzondere fietsmerk is daarom een interessant onderdeel van onze winkel. 

A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk
Service & nazorg hoog in het vaandel
Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Over RUFF Cycles

RUFF Cycles is een Duitse e-bike fabrikant, opgericht door Pero Desnica in 2012. Het bedrijf is gevestigd in Regensburg, waar zich zowel het hoofdkantoor, de assemblage en het magazijn bevinden. Als een van de weinige fietsframe makers in Europa, vervaardigt RUFF de frames van de fietsen zelf. Deze aluminium en stalen frames worden namelijk in hun eigen fabriek in Bosnië en Herzegovina geproduceerd.

De hiphop lifestyle vormt een belangrijke inspiratiebron voor RUFF Cycles, dat zichzelf dan ook een ‘hip-hop street culture lifestyle-merk’ noemt. De artiesten, de muziek, de bijbehorende videoclips en alles daaromheen waren al een inspiratie voordat RUFF begon met het produceren van fietsen, toen Pero Desnica en anderen hiphopfeesten organiseerden. In veel videoclips kwamen lowriders voor, waarmee door de straten van L.A. werd gecruiset. De invloed van deze lowriders is duidelijk terug te zien in de fietsen die RUFF op de markt heeft gebracht. Daarnaast kenmerken de fietsen van RUFF zich door gedurfde, onconventionele ontwerpen, zoals de lowriders uit de clips. Dit gecombineerd met hun eigen skills heeft geresulteerd in de verschillende fatbikes en chopper bikes van RUFF Cycles. De e-bikes van RUFF zijn fietsen die je niet iedere dag ziet en daarom zijn ze een opvallende verschijning. 

Ruff Cycles, Ruff Cycles Lil Buddy, Ruff fiets

Ruff Cycles

Ruff Cycles, fatbike, fatbikes

Fatbike

Ruff Cycles, chopper fiets, elektrische chopper fiets

Chopper fiets

The Ruffian

Op zoek naar een RUFF fatbike of RUFF chopper fiets? Bij Wels2wielers kun je verschillende van deze modellen vinden, zoals The Ruffian. Dit is een elektrische chopper bike en fatbike, en tevens de eerste e-bike die RUFF op de markt bracht. Het design van The Ruffian is gebaseerd op een klassieke motor en heeft een rock & roll uitstraling. Highlights van deze fatbike zijn de Enviolo traploze versnellingsnaaf, de hydraulische schijfremmen en het stijlvolle aluminium frame. Bovendien is The Ruffian, net als alle andere e-bikes van RUFF, voorzien van een krachtige Bosch middenmotor.

RUFF Cycles, fatbike, fatbikes

 

RUFF Cycles Lil Buddy

De RUFF Cycles Lil Buddy is een andere mooie e-bike uit ons assortiment. Deze elektrische fatbike heeft een design dat geïnspireerd is op de jaren 70. Het iconische frame is gemaakt van stevig aluminium. Daarnaast bevat de fiets een Shimano Altus derailleur met 7 versnellingen, hydraulische schijfremmen en een groot comfortabel zadel. Naast de Lil Buddy is ook de RUFF Cycles Lil Missy op de markt gebracht. De Lil Missy is een zelfde soort fiets als de Lil Buddy, maar heeft een damesframe met een lagere instap. Tot slot is er ook nog de RUFF Cycles Biggie; ook een elektrische fatbike, die wat groter is dan de Lil Buddy en Lil Missy.

Benieuwd geworden? Kom langs in onze winkel om vrijblijvend een proefrit te maken op onze indoor testbaan!

‘Sicker than your average’

RUFF Cycles, Ruff, Ruff fiets