4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

RUFF Cycles

Home / RUFF Cycles

RUFF Cycles produceert elektrische fatbikes en chopper fietsen. De fietsen van RUFF zijn uniek binnen het assortiment van Wels2wielers, maar zeker ook daarbuiten. Dit bijzondere fietsmerk is daarom een interessant onderdeel van onze winkel. 

A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk
Service & nazorg hoog in het vaandel
Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Over RUFF Cycles

RUFF Cycles is een Duitse e-bike fabrikant, opgericht door Pero Desnica in 2012. Het bedrijf is gevestigd in Regensburg, waar zich zowel het hoofdkantoor, de assemblage en het magazijn bevinden. Als een van de weinige fietsframe makers in Europa, vervaardigt RUFF de frames van de fietsen zelf. Deze aluminium en stalen frames worden namelijk in hun eigen fabriek in Bosnië en Herzegovina geproduceerd.

De hiphop lifestyle vormt een belangrijke inspiratiebron voor RUFF Cycles, dat zichzelf dan ook een ‘hip-hop street culture lifestyle-merk’ noemt. De artiesten, de muziek, de bijbehorende videoclips en alles daaromheen waren al een inspiratie voordat RUFF begon met het produceren van fietsen, toen Pero Desnica en anderen hiphopfeesten organiseerden. In veel videoclips kwamen lowriders voor, waarmee door de straten van L.A. werd gecruiset. De invloed van deze lowriders is duidelijk terug te zien in de fietsen die RUFF op de markt heeft gebracht. Daarnaast kenmerken de fietsen van RUFF zich door gedurfde, onconventionele ontwerpen, zoals de lowriders uit de clips. Dit gecombineerd met hun eigen skills heeft geresulteerd in de verschillende fatbikes en chopper bikes van RUFF Cycles. De e-bikes van RUFF zijn fietsen die je niet iedere dag ziet en daarom zijn ze een opvallende verschijning. 

Ruff Cycles, Ruff Cycles Lil Buddy, Ruff fiets

Ruff Cycles

Ruff Cycles, fatbike, fatbikes

Fatbike

Ruff Cycles, chopper fiets, elektrische chopper fiets

Chopper fiets

The Ruffian

Op zoek naar een RUFF fatbike of RUFF chopper fiets? Bij Wels2wielers kun je verschillende van deze modellen vinden, zoals The Ruffian. Dit is een elektrische chopper bike en fatbike, en tevens de eerste e-bike die RUFF op de markt bracht. Het design van The Ruffian is gebaseerd op een klassieke motor en heeft een rock & roll uitstraling. Highlights van deze fatbike zijn de Enviolo traploze versnellingsnaaf, de hydraulische schijfremmen en het stijlvolle aluminium frame. Bovendien is The Ruffian, net als alle andere e-bikes van RUFF, voorzien van een krachtige Bosch middenmotor.

RUFF Cycles, fatbike, fatbikes

 

RUFF Cycles Lil Buddy

De RUFF Cycles Lil Buddy is een andere mooie e-bike uit ons assortiment. Deze elektrische fatbike heeft een design dat geïnspireerd is op de jaren 70. Het iconische frame is gemaakt van stevig aluminium. Daarnaast bevat de fiets een Shimano Altus derailleur met 7 versnellingen, hydraulische schijfremmen en een groot comfortabel zadel. Naast de Lil Buddy is ook de RUFF Cycles Lil Missy op de markt gebracht. De Lil Missy is een zelfde soort fiets als de Lil Buddy, maar heeft een damesframe met een lagere instap. Tot slot is er ook nog de RUFF Cycles Biggie; ook een elektrische fatbike, die wat groter is dan de Lil Buddy en Lil Missy.

Benieuwd geworden? Kom langs in onze winkel om vrijblijvend een proefrit te maken op onze indoor testbaan!

‘Sicker than your average’

RUFF Cycles, Ruff, Ruff fiets

Veelgestelde vragen

Betalen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

In onze winkel kun je zowel contant als met pin betalen. Tevens kun je gebruik maken van onze betaallink, die we versturen via SMS of e-mail. 

Let op: het is bij ons niet mogelijk om met een creditcard te betalen. 

Kan ik in termijnen betalen?

Het is bij ons mogelijk om in termijnen te betalen. Hierbij maken wij gebruik van SprayPay. Dit kan bij bedragen van €250,- tot €5000,-. Je kunt daarbij kiezen voor 12, 18, 24 of 36 maanden. Klik hier voor meer informatie over SprayPay. 

 

Bestellen

Kan ik een fiets kopen via jullie website?

Het is mogelijk om een fiets via onze website te bestellen. Je kunt de gewenste fiets via onze website reserveren, of contact met ons opnemen per telefoon of e-mail. We kunnen je dan de factuur toesturen en mogelijkheden bespreken omtrent de bezorging van de fiets (zie ‘Bezorgen’ hieronder). Als de betaling is voldaan wordt de verzending zo spoedig mogelijk geregeld.

De reden dat je een fiets niet direct kunt betalen op onze website is als volgt: onze voorkeur ligt namelijk bij het bezoeken van onze winkel, zodat je een proefrit kunt maken en we je kunnen voorzien van advies op maat. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste fiets hebt uitgekozen. 

Bezorgen

Bezorgen jullie ook fietsen?

Wij hebben een bezorgdienst, waarmee we fietsen kunnen bezorgen in de omgeving van Heteren. Onze chauffeur rijdt op woensdag en op zaterdag. Op deze pagina vind je meer informatie over onze bezorgdienst.

Wat zijn de bezorgkosten?

Bij het bezorgen van fietsen rekenen we €15,- voor afstanden tot 20 kilometer vanaf Heteren. Bij afstanden groter dan 20 kilometer, komt er €1,- per kilometer bij. Op deze pagina vind je meer informatie over onze bezorgdienst.

Retourneren

Is het mogelijk om mijn aankoop per webshop te retourneren?

Het is bij ons mogelijk om online aangekochte producten te retourneren. Je hebt het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de retourkosten zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd moeten worden. Wordt het product gerouterneerd, maar is het niet meer in originele staat of verpakt in originele verpakking? Wij behouden het recht om retour artikelen te weigeren als deze beschadigd, vuil of zichtbaar niet meer in nieuwstaat zijn.

Is het mogelijk om een fysiek aangekocht product te retourneren?

Binnen 24 uur na aankoop kan je ruilen of retourneren (vanaf de factuurdatum). Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. We doen ons best om dit zo spoedig mogelijk terug te betalen, dit duurt uiterlijk 14 dagen na retournering.  Zorg er wel voor dat je het originele aankoopbewijs tezamen met alle geleverde toebehoren in de originele staat en verpakking retourneert aan ons. Wij behouden het recht om retour artikelen te weigeren als deze beschadigd, vuil of zichtbaar niet meer in nieuwstaat zijn. Is de bedenktijd voor je aankoop voorbij, maar je wilt het product alsnog per se retourneren? Neem contact met ons op, zodat we de situatie kunnen inschatten en eventueel samen tot een oplossing kunnen komen. 

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@wels2wielers.nl. Een voorbeeld tekst voor de e-mail vindt u hier:
Download modelformulier voor herroeping

Fietsen inruilen

Kan ik mijn oude fiets bij jullie inruilen?

Je kunt je oude fiets bij ons inruilen bij aankoop van een nieuwe fiets. Als je je oude fiets meeneemt naar onze winkel, kunnen we de inruilwaarde vaststellen. We dienen deze altijd eerst in het echt te zien, voor we de definitieve inruilwaarde kunnen bepalen. Meerdere oude fietsen inruilen is ook mogelijk. Op deze pagina vind je alle informatie over het inruilen van fietsen.


Kopen jullie ook fietsen op?

Nee, wij kopen geen fietsen op. Je kunt je oude fiets(en) alleen inruilen wanneer je een andere fiets bij ons koopt.

Fietsverzekering

Kan ik bij julllie een fietsverzekering afsluiten?

Ja, dat kan. Alle informatie hierover vind je op deze pagina.

Fietslease & Fietsplan

Kan ik bij jullie een fiets leasen?

Ja, het is bij ons mogelijk om een fiets te leasen. Alle informatie omtrent fietslease vind je op deze pagina.

Kan ik gebruik maken van een fietsplan?

Ja, je kunt bij ons een fiets aanschaffen middels een fietsplan. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende fietsplannen. Ieder fietsplan heeft zijn eigen regelingen en specificaties. Neem daarom even contact met ons op, zodat we je alles uit kunnen leggen over het fietsplan waarmee je de fiets zou willen kopen. We helpen je graag op weg!

Garantie

Krijg ik garantie op mijn fiets?

Op alle nieuwe fietsen krijg je bij ons 2 jaar garantie. 

Kan ik bij jullie terecht voor een garantieclaim?

Voor garantieclaims kun je terecht in onze werkplaats. Je kunt hiervoor langskomen in onze winkel of even telefonisch contact opnemen, zodat we je snel weer op weg kunnen helpen. 

Wat wordt er verstaan onder garantie?

De garantie heeft betrekking op draaiende onderdelen en constructiefouten. Alle slijtage onderdelen, zoals de buitenbanden, vallen buiten de garantie.

Fietsenmaker (reparatie & onderhoud)

Zie ook: werkplaats.

Kan ik bij jullie terecht voor reparaties en onderhoud?

Voor reparaties en onderhoud aan je fiets kun je zeker bij ons terecht. Profiteer bovendien van een korting op het arbeidsloon, wanneer de fiets is gekocht bij Wels2wielers of Fietswinkel Gelderland. We raden je aan om even een afspraak te maken voordat je langskomt. Dit kun je doen door telefonisch contact op te nemen via nummer 026-4742913. In het keuzemenu kies je eerst voor ‘Wels2wielers’ en vervolgens voor ‘werkplaats’.

Voor garantieclaims kun je ook terecht bij Wels2wielers. Je kunt hiervoor langskomen in onze winkel of even telefonisch contact opnemen, zodat we je snel weer op weg kunnen helpen. 

Framemaat fiets

Om 100% zeker te weten wat jouw framemaat is van een racefiets raden we je aan om langs te komen in onze winkel. Onze adviseurs kunnen dan het beste de framemaat bepalen. Een ieder heeft andere lichaamsverhoudingen, waardoor een maattabel niet altijd leidend hoeft te zijn. Ook verschilt de geometrie van de fiets per merk. Hierdoor zit je anders op dezelfde maten van verschillende merken en kan de beste framemaat per merk anders zijn.

Bekijk hier onze framemaat fiets maattabellen voor stadsfietsen, transport-, tour-, elektrische en kinderfietsen.

Bekijk hier onze framemaat fiets maattabellen voor racefietsen en mountainbikes.