4,7/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland

Scott

Home / Scott

Scott fiets kopen? Bij Wels2wielers in Heteren vind je een ruim aanbod van de mooiste fietsen van Scott Sports. 

A-merk fietsen rijklaar op voorraad

Proefrit maken altijd mogelijk
Service & nazorg hoog in het vaandel
Meer dan 25 jaar kennis & ervaring

Scott fiets bij Wels2wielers 

De elektrische fiets is een fietscategorie die de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden binnen het assortiment van Scott, net als bij veel andere merken het geval is. Scott produceert verschillende soorten e-bikes, zoals de elektrische mountainbike, sportieve elektrische fiets (ook wel elektrische hybride fiets of sportieve e-bike), elektrische racefiets en de elektrische stadsfiets. Bij Wels2wielers vind je verschillende Scott e-mtb’s en sportieve elektrische fietsen.

De Scott Sub Tour eRIDE, de Scott Axis eRIDE en de Scott Sub Sport eRIDE zijn voorbeelden van elektrische hybride fietsen die tot ons assortiment behoren. Van deze fietsen bestaat er vaak een heren-, dames- en unisex variant. Daarnaast is de elektrische mountainbike een populaire Scott fiets. De Scott Strike eRIDE, Scott Ransom eRIDE en Scott Aspect eRIDE zijn voorbeelden van mooie e-mountainbikes die je bij ons kunt bekijken en uitproberen. 

Daarnaast kun je in onze winkel ook nog enkele (niet-elektrische) hybride fietsen vinden. Een voorbeeld hiervan is de Scott Sub Sport, een lichte trekkingfiets met derailleurversnelling die uitermate geschikt is voor lange avontuurlijke tochten. 

Scott bikes, Wels2wielers

Scott bikes

Scott e bike, elektrische fiets, Wels2wielers

Scott e bike

Scott mountainbike, Scott e mtb

Scott mountainbike

Over het merk Scott 

Scott Sports is een Zwitserse producent van fietsen en een groot aantal verschillende andere sportartikelen. Het bedrijf is in 1958 opgericht door de Amerikaan Ed Scott. Hij deed een revolutionaire uitvinding, door een skistok te ontwerpen die gemaakt was van aluminium. Dit werd al gauw de standaard in de skisport. Deze skistokken werden geproduceerd onder de naam Scott USA, samen met andere wintersportartikelen. Later is het bedrijf het assortiment pas uit gaan breiden naar andere sporten, zoals motorcross en dus ook fietsen.

In 1978 verhuisde het hoofdkwartier van het bedrijf naar Zwitserland, om zich uit te breiden naar de Europese markt. Later is het bedrijf volledig in Zwitserse handen gekomen en is de naam veranderd naar Scott Sports. Naast de aluminium skistok was Scott ook in de wielersport verantwoordelijk voor een belangrijke innovatieve uitvinding; een aerodynamisch stuur. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid tot een grote fabrikant van sportieve fietsen en e-bikes. 

Scott mountainbike en racefiets

Twee hele belangrijke categorieën waar Scott zich op richt zijn de racefiets en de mountainbike. Bij Wels2wielers vind je binnen deze twee fietstypes enkel de Scott elektrische mountainbike, maar bij ons andere filiaal Fietswinkel Gelderland kun je terecht voor een Scott racefiets en mountainbike. Hiervoor hoef je echter niet veel verder te reizen, want Fietswinkel Gelderland vind je in hetzelfde pand als Wels2wielers, op de eerste verdieping. Voor een Scott fiets uit het sportieve segment zit je dus sowieso goed bij onze grote fietsenwinkel.

Scott produceert verschillende soorten mountainbikes, zoals cross-country, trail, enduro en sport. Dat Scott een mooie geschiedenis heeft op het gebied van racefietsen en wielersport, uit zich in de kwalitatief hoogstaande racefietsen die het vandaag de dag produceert. Ook deze fietsen worden onderverdeeld in verschillende subcategorieën, zoals endurance, aero en gravelbike. 

Bovendien maakt Scott ook sportieve fietsen speciaal voor dames. Als je een dames mountainbike of dames racefiets zoekt zit je bij dit merk goed. Allebei de damesfietsen zijn onder de naam Scott Contessa uitgebracht en zijn in verschillende varianten op de markt gebracht. Bij de ontwikkeling van de Scott Contessa fietsen is er rekening gehouden met de verhoudingen van het vrouwelijk lichaam, waardoor de fietsen nog beter geschikt zijn voor vrouwelijke fietsers dan unisex mountainbikes en racefietsen.

Scott fiets, Scott bikes

Veelgestelde vragen

Betalen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

In onze winkel kun je zowel contant als met pin betalen. Tevens kun je gebruik maken van onze betaallink, die we versturen via SMS of e-mail. 

Let op: het is bij ons niet mogelijk om met een creditcard te betalen. 

Kan ik in termijnen betalen?

Het is bij ons mogelijk om in termijnen te betalen. Hierbij maken wij gebruik van SprayPay. Dit kan bij bedragen van €250,- tot €5000,-. Je kunt daarbij kiezen voor 12, 18, 24 of 36 maanden. Klik hier voor meer informatie over SprayPay. 

 

Bestellen

Kan ik een fiets kopen via jullie website?

Het is mogelijk om een fiets via onze website te bestellen. Je kunt de gewenste fiets via onze website reserveren, of contact met ons opnemen per telefoon of e-mail. We kunnen je dan de factuur toesturen en mogelijkheden bespreken omtrent de bezorging van de fiets (zie ‘Bezorgen’ hieronder). Als de betaling is voldaan wordt de verzending zo spoedig mogelijk geregeld.

De reden dat je een fiets niet direct kunt betalen op onze website is als volgt: onze voorkeur ligt namelijk bij het bezoeken van onze winkel, zodat je een proefrit kunt maken en we je kunnen voorzien van advies op maat. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste fiets hebt uitgekozen. 

Bezorgen

Bezorgen jullie ook fietsen?

Wij hebben een bezorgdienst, waarmee we fietsen kunnen bezorgen in de omgeving van Heteren. Onze chauffeur rijdt op woensdag en op zaterdag. Op deze pagina vind je meer informatie over onze bezorgdienst.

Wat zijn de bezorgkosten?

Bij het bezorgen van fietsen rekenen we €15,- voor afstanden tot 20 kilometer vanaf Heteren. Bij afstanden groter dan 20 kilometer, komt er €1,- per kilometer bij. Op deze pagina vind je meer informatie over onze bezorgdienst.

Retourneren

Is het mogelijk om mijn aankoop per webshop te retourneren?

Het is bij ons mogelijk om online aangekochte producten te retourneren. Je hebt het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de retourkosten zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd moeten worden. Wordt het product gerouterneerd, maar is het niet meer in originele staat of verpakt in originele verpakking? Wij behouden het recht om retour artikelen te weigeren als deze beschadigd, vuil of zichtbaar niet meer in nieuwstaat zijn.

Is het mogelijk om een fysiek aangekocht product te retourneren?

Binnen 24 uur na aankoop kan je ruilen of retourneren (vanaf de factuurdatum). Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. We doen ons best om dit zo spoedig mogelijk terug te betalen, dit duurt uiterlijk 14 dagen na retournering.  Zorg er wel voor dat je het originele aankoopbewijs tezamen met alle geleverde toebehoren in de originele staat en verpakking retourneert aan ons. Wij behouden het recht om retour artikelen te weigeren als deze beschadigd, vuil of zichtbaar niet meer in nieuwstaat zijn. Is de bedenktijd voor je aankoop voorbij, maar je wilt het product alsnog per se retourneren? Neem contact met ons op, zodat we de situatie kunnen inschatten en eventueel samen tot een oplossing kunnen komen. 

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@wels2wielers.nl. Een voorbeeld tekst voor de e-mail vindt u hier:
Download modelformulier voor herroeping

Fietsen inruilen

Kan ik mijn oude fiets bij jullie inruilen?

Je kunt je oude fiets bij ons inruilen bij aankoop van een nieuwe fiets. Als je je oude fiets meeneemt naar onze winkel, kunnen we de inruilwaarde vaststellen. We dienen deze altijd eerst in het echt te zien, voor we de definitieve inruilwaarde kunnen bepalen. Meerdere oude fietsen inruilen is ook mogelijk. Op deze pagina vind je alle informatie over het inruilen van fietsen.


Kopen jullie ook fietsen op?

Nee, wij kopen geen fietsen op. Je kunt je oude fiets(en) alleen inruilen wanneer je een andere fiets bij ons koopt.

Fietsverzekering

Kan ik bij julllie een fietsverzekering afsluiten?

Ja, dat kan. Alle informatie hierover vind je op deze pagina.

Fietslease & Fietsplan

Kan ik bij jullie een fiets leasen?

Ja, het is bij ons mogelijk om een fiets te leasen. Alle informatie omtrent fietslease vind je op deze pagina.

Kan ik gebruik maken van een fietsplan?

Ja, je kunt bij ons een fiets aanschaffen middels een fietsplan. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende fietsplannen. Ieder fietsplan heeft zijn eigen regelingen en specificaties. Neem daarom even contact met ons op, zodat we je alles uit kunnen leggen over het fietsplan waarmee je de fiets zou willen kopen. We helpen je graag op weg!

Garantie

Krijg ik garantie op mijn fiets?

Op alle nieuwe fietsen krijg je bij ons 2 jaar garantie. 

Kan ik bij jullie terecht voor een garantieclaim?

Voor garantieclaims kun je terecht in onze werkplaats. Je kunt hiervoor langskomen in onze winkel of even telefonisch contact opnemen, zodat we je snel weer op weg kunnen helpen. 

Wat wordt er verstaan onder garantie?

De garantie heeft betrekking op draaiende onderdelen en constructiefouten. Alle slijtage onderdelen, zoals de buitenbanden, vallen buiten de garantie.

Fietsenmaker (reparatie & onderhoud)

Zie ook: werkplaats.

Kan ik bij jullie terecht voor reparaties en onderhoud?

Voor reparaties en onderhoud aan je fiets kun je zeker bij ons terecht. Profiteer bovendien van een korting op het arbeidsloon, wanneer de fiets is gekocht bij Wels2wielers of Fietswinkel Gelderland. We raden je aan om even een afspraak te maken voordat je langskomt. Dit kun je doen door telefonisch contact op te nemen via nummer 026-4742913. In het keuzemenu kies je eerst voor ‘Wels2wielers’ en vervolgens voor ‘werkplaats’.

Voor garantieclaims kun je ook terecht bij Wels2wielers. Je kunt hiervoor langskomen in onze winkel of even telefonisch contact opnemen, zodat we je snel weer op weg kunnen helpen. 

Framemaat fiets

Om 100% zeker te weten wat jouw framemaat is van een racefiets raden we je aan om langs te komen in onze winkel. Onze adviseurs kunnen dan het beste de framemaat bepalen. Een ieder heeft andere lichaamsverhoudingen, waardoor een maattabel niet altijd leidend hoeft te zijn. Ook verschilt de geometrie van de fiets per merk. Hierdoor zit je anders op dezelfde maten van verschillende merken en kan de beste framemaat per merk anders zijn.

Bekijk hier onze framemaat fiets maattabellen voor stadsfietsen, transport-, tour-, elektrische en kinderfietsen.

Bekijk hier onze framemaat fiets maattabellen voor racefietsen en mountainbikes.