4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland
Wij zijn dealer van RUFF Cycles!
Home 9 Blog 9 Wij zijn dealer van RUFF Cycles!

Bij Wels2wielers vind je vanaf heden een nieuw merk in de winkel. Wij hebben ons assortiment namelijk verder uitgebreid met de fietsen van RUFF Cycles. De e-bikes van RUFF zijn fietsen die je niet iedere dag ziet en zijn daarom een opvallende verschijning in onze winkel! In dit artikel stellen we je voor aan dit merk en aan hun fietsen en vertellen we waarom we ervoor hebben gekozen om RUFF Cycles toe te voegen aan onze merken.

RUFF Cycles logo

Over RUFF Cycles

RUFF Cycles is een e-bike fabrikant afkomstig uit Duitsland, dat zichzelf omschrijft als een ‘hip-hop street culture lifestyle-merk’. Het is in 2012 opgericht door Pero Desnica en is gevestigd in Regensburg. Hier bevinden zich het hoofdkantoor, assemblage en magazijn. De aluminium en stalen frames worden vervaardigd in hun eigen fabriek in Bosnië en Herzegovina, als een van de weinige fietsframemakers in Europa. 

Een belangrijke inspiratiebron voor de fietsen van RUFF is de hip-hop lifestyle. Voordat RUFF begon met het maken van fietsen, organiseerden ze hip-hopfeesten. Geïnspireerd door artiesten als Dr. Dre, Biggie Smalls, 2Pac en Missy Elliott door middel van hun muziek, videoclips en alles daaromheen. In het bijzonder vielen de lowriders op, die in veel videoclips voorkwamen en door de straten van L.A. cruisten. 

Daarnaast heeft RUFF een passie voor gedurfde, onconventionele fietsen, zoals de lowriders uit de clips. Dit heeft het merk gecombineerd met de passie voor hip-hop en hun eigen skills in het bouwen van fietsen. Dit heeft geresulteerd in de verschillende fatbikes en chopper bikes, die een iconisch uiterlijk hebben gekregen. Inmiddels bestaat het merk alweer tien jaar en is het gegroeid tot wat het nu is.

Peter op The Ruffian

Onze keuze voor RUFF Cycles

We hebben vanwege verschillende redenen ervoor gekozen om het dealerschap met RUFF Cycles aan te gaan. Natuurlijk omdat we de fietsen mooi vinden, maar ook omdat we achter het merk en haar visie staan. RUFF staat achter hun eigen producten en neemt deze persoonlijk. Ze doen hun eigen ding zonder zich te laten beïnvloeden door externe adviezen. Dit is iets dat wij zeker bewonderen en wat heeft geleid tot de lancering van een aantal prachtige elektrische fietsen. 

Een belangrijke reden waarom we dealer van dit merk zijn geworden is vanwege hoge kwaliteit van de fietsen. Duitse degelijkheid, in de positieve zin van het woord, wordt gecombineerd met hippe en opvallende designs. De e-bikes van RUFF zijn voorzien van een Bosch middenmotor (er zijn verschillende varianten mogelijk). Dit zijn krachtige, betrouwbare motoren waar wij zelf erg over te spreken zijn. Veel fietsen uit ons assortiment bevatten een Bosch middenmotor, bijvoorbeeld fietsen van Gazelle, Cube en Cannondale. Ook de e-bikes van ons private label Stuw, die door ons zelf samen zijn gesteld, zijn allemaal voorzien van een Bosch middenmotor. 

Daarnaast hebben we met de toevoeging van RUFF Cycles aan ons assortiment een uniek product in huis gehaald. De fatbikes en chopper bikes van RUFF zijn opvallende verschijningen. Hun slogan is ‘Sicker than your average’; ze proberen alles anders te doen dan anderen. De fietsen zijn uniek binnen het assortiment van Wels2wielers, maar zeker ook daarbuiten. Het zijn type fietsen die je niet zo vaak ziet. Wanneer je op een RUFF fiets over de straat cruiset, trek je dus gegarandeerd de aandacht. RUFF Cycles is een merk dat je niet zomaar bij iedere fietsenzaak tegenkomt, en daarom denken we ook een nieuwe doelgroep aan te kunnen spreken met deze uitbreiding. 

Een laatste aspect is de service en nazorg. Als je wel eens een fiets bij Wels2wielers of Fietswinkel Gelderland gekocht hebt, of een reparatie of onderhoud hebt laten uitvoeren, weet je dat wij erg veel prioriteit hechten aan onze service en nazorg. Op onze beurt werken wij ook weer graag samen met partijen die hier hetzelfde over denken – RUFF Cycles is er zo een. Het helpt bovendien ook mee dat RUFF hun eigen faciliteiten in beheer heeft met de productie van de frames. Hierdoor kunnen ze flexibeler te werk gaan en staan ze dichter bij hun eigen product. Op deze manier is het makkelijker schakelen als er bepaalde ontwikkelingen plaatsvinden in de fietsbranche, in vergelijking met wanneer de frames zouden worden geproduceerd door een externe partij. 

Het assortiment van RUFF

Inmiddels heeft RUFF een viertal elektrische fatbikes in het assortiment, die zelf weer samen te stellen zijn in kleur, motor en accucapaciteit. Het gaat om The Ruffian, de Lil’Buddy, de Lil’Missy en de Biggie.

The Ruffian

The Ruffian is een elektrische chopper bike en fatbike, en was de eerste e-bike die RUFF op de markt bracht. Het design is gebaseerd op een klassieke motor en heeft een rock & roll uitstraling. De fiets is voorzien van een Enviolo traploze versnellingsnaaf, een iconisch, stijlvol aluminium frame en hydraulische schijfremmen. 

Lil’Buddy

De Lil’Buddy is een elektrische fatbike, met een design dat is geïnspireerd op de jaren 70. Ook deze fiets heeft een iconisch frame, gemaakt van stevig aluminium. Hydraulische schijfremmen, een Shimano Altus derailleur met 7 versnellingen en een comfortabel zadel maken deze fatbike af.

Lil’Missy

De Lil’Missy is gebaseerd op de Lil’Buddy. In principe zijn beide fatbikes grotendeels hetzelfde, op het frame na. De Lil’Missy heeft een damesframe met een lagere instap, dat net zo opvallend is als dat van de Lil’Buddy. Ook hier is de accu netjes weggewerkt onder het zadel.

Biggie

De Biggie is de nieuwste e-bike van RUFF. Dit is ook een elektrische fatbike, waarvan de naam verwijst naar zowel rapper The Notorious B.I.G. als aan de grootte van de fiets. Deze fiets is namelijk wat groter dan de Lil’Buddy en Lil’Missy. Tot de specificaties behoren onder andere een traploze versnellingsnaaf, hydraulische schijfremmen en opvallend stalen frame.

Benieuwd geworden? De eerste RUFF Cycles zijn al te bewonderen in onze winkel! Bekijk ze op onze website of kom langs in Heteren om ze in het echt te bewonderen en een proefritje te maken.