4,8/5 Klantbeoordeling

E bike specialist

Proefrijden altijd mogelijk

Bekijk hier ons assortiment racefietsen en MTB’s

Logo, Fietswinkel Gelderland
Logo, Fietswinkel Gelderland
Nieuwe website online
Home 9 Blog 9 Nieuwe website online

Het afgelopen jaar stond voor ons bedrijf in het teken van veranderingen. We zijn niet alleen verhuisd, maar achter de schermen is er ook gewerkt aan de ontwikkeling van drie nieuwe websites. De websites stuwfietsen.nl, fietswinkelgelderland.nl en wels2wielers.nl zijn allemaal nieuw. We vonden namelijk dat alle drie de websites beter konden en eigenlijk ook beter moesten. In dit bericht leggen we je uit waarom.

Functionaliteit

De belangrijkste reden waarom wij onze websites wilden vernieuwen was de functionaliteit. Onze oude website voldeed al redelijk, maar de gebruiksvriendelijkheid kon beter. Zowel voor jou als bezoeker, als voor onze mensen achter de schermen. Om de gebruiksvriendelijkheid van de website te doen verbeteren zijn we bezig gegaan met een nieuw aspect op de website, de module die zichtbaar is op elke productpagina.

Stadsfiets productpagina Wels2wielers
Op de productpagina’s is nu duidelijk te zien welke maten en kleuren er van dat type fiets beschikbaar zijn.

Module e-bike productpagina Wels2wielers

Als er meerdere kleuren of framematen beschikbaar zijn, wordt dit direct aangegeven. Je kan vervolgens de gewenste maat en/of kleur selecteren door op de button te klikken. Zijn kleur en framehoogte beide geselecteerd? Dan is het mogelijk om een reservering te plaatsen. 

Deze toepassing moet ervoor zorgen dat bezoekers nog sneller kunnen zien of de gewenste kleur en maat op voorraad is. Is dit het geval? Klik dan op ‘reserveren’ en we komen zo snel mogelijk op de reservering terug.

Een andere aanpassing op onze nieuwe website is de menustructuur. Zo zijn er subcategorieën aangemaakt die onder elektrische fietsen en stadsfietsen vallen, maar niet aanwezig waren op onze vorige website. Hierbij kun je denken aan speed pedelec, transportfiets, etc. Bovendien zijn de kinderfietsen niet meer ingedeeld onder stadsfietsen, maar is het een op zichzelf staande categorie geworden. Hieronder zijn vervolgens weer subcategorieën aangemaakt, zoals jongensfiets en meisjesfiets. Deze aanpassing moet voor overzicht zorgen en de gebruiksvriendelijkheid van de website doen verbeteren.

Hoofdmenu Wels2wielers
Navigeer nog sneller naar een gewenste categorie.

Website VS webshop

Er is voor nu gekozen om een website te voeren, wat betekent dat de nieuwe website alleen informerend is. Bezoekers kunnen niet direct een order plaatsen maar wel een fiets reserveren. De keuze om dit te doen is als volgt: momenteel staat alleen ons assortiment fietsen op de website. Bij de verkoop van fietsen komen verschillende aspecten aan bod, onder andere het bepalen van de framemaat. Wij willen voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt bij aankoop van een nieuwe fiets en raden daarom aan om langs te komen in onze winkel. Hierdoor kunnen onze adviseurs jou voorzien van advies op maat en maak je altijd een goede keuze bij aankoop van een nieuwe fiets.

Tip: Reserveer een fiets op onze website zodat de fiets voor jou apart wordt gezet. Dit is gratis en vrijblijvend.

Fiets reserveren Wels2wielers

Vaak houden we een fiets één week apart. Bij bijzondere situaties zijn wij niet de moeilijkste en denken we mee waar mogelijk.

Als je niet in de mogelijkheid bent om langs te komen, of je bent er zeker van dat een bepaalde maat de juiste is, dan is het natuurlijk ook mogelijk om de fiets online aan te schaffen. Neem hiervoor contact met ons op. Op termijn wordt onze website een webshop. Ons assortiment aan fietsonderdelen, accessoires en fietskleding is dan direct online te bestellen. Naar verwachting gaat dit nog even duren maar het zit in de pijplijn.

Design website + logo

Logo Wels2wielers, Fietswinkel Gelderland

Het design van onze oude website moest wat ons betreft ook beter. Deze was verouderd. We zijn daarom druk bezig geweest met de vormgeving. Dit heeft zich onder meer geuit in een nieuwe huisstijl, waaraan naast de kleuren blauw en wit ook oranje is toegevoegd. Bovendien vonden we dit een geschikt moment om nieuwe logo’s te ontwikkelen voor Wels2wielers en Fietswinkel Gelderland. Ook deze waren verouderd. Ook vonden we het mooi om een bepaald element in het logo van beide filialen terug te laten komen, om te laten zien dat de winkels bij elkaar horen en meer eenheid te creëren. Dit is het icoon met de fietser geworden. Hierboven en hieronder kun je ons nieuwe en oude logo met elkaar vergelijken. In dit artikel kun je meer lezen over onze nieuwe logo’s.

Smaken verschillen natuurlijk, maar wij zijn heel blij met het resultaat, zowel van de websites als van de logo’s!

Logo Wels2wielers oud

 

Blijf op de hoogte over de laatste ontwikkelingen

Aangezien wij service een belangrijk onderdeel vinden voor onze winkel gaan we ons best doen om regelmatig een blog te delen op onze website. Dankzij de blogs blijf je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen uit de fietsbranche en gaan we je voorzien van handige tips & tricks over onze producten.